Upprörande brist på upprördhet

Av allt som hänt sista dagarna så är Junckers uppträdande under Nato toppmötet det mest upprörande, eller rättare sagt bristen på upprördhet det mest upprörande. Fina gamla Europa med sina traditioner, stolthet och uppnäsa som ständigt raljerar över Trump och USA har alltså en ordförande som går omkring stupfull och ingen av Europas övriga ledare reagerar och inte en kommentar i MSM.

Nyheten och Youtubeklippet nådde mig igår på Facebook. Som vanligt med denna typ av inlägg i mina flöden – då etablissemanget blir kritiserat är det bara jag som reagerar, bara jag som ”lajkar” och kommenterar medan en kattbild lätt får 70 – 80 ”lajks”. Vad är det för fel på folk, hur kan inte detta vara upprörande? Man behöver inte ”outa” sig bara för att man tycker att EU:s ordförande kunde hålla sig nykter under ett toppmöte. Jag förstår inte, jag förstår inte folks passivitet var det gäller allt som är fel i samhället.

OK, jag förstår lite. På Facebook ska allt vara trevligt och man ska inte behöva markera någon politisk åsikt. Men för sjutton – livet kan inte bara handla om Lets Dance och kattbilder, samhället håller på att förändras mitt framför våra ögon och när då en av våra högsta ledare raglar omkring och skämmer ut sig – kom igen.

Och stackars Trump. Att behöva ta all denna skit och sen se vad vi själva har att komma med. Det måste kännas väldigt orättvist. Jag skäms på alla fronter, jag skäms över våra politiker, jag skäms över vår mainstream media, jag skäms över EU och tyvärr – jag skäms över Facebook.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply