Sammanhang

Text taget ur sitt sammanhang. Texten runt texten – sammanhanget ansågs inte bra nog av redaktör Alva Inter och kasserades och det som blev kvar är bara lite text taget ur sitt sammanhang. Skyll inte på mig, det är taget ur sitt sammanhang.

2023

Veckobrev: Med tanke på de många explosionerna i området, ser vi gärna att ni föräldrar ser till att barnen har bombvästar eller annat splitterskydd till nästa vecka. Vi ska ju trots allt vara ute en del.

Skända Flamman: Flamman protesterar, Flamman har fått nog, Flamman vill att man ska få hänga upp en docka men inte elda en bok.

Karriär: Personligen skulle jag ändå vilja se Linde hos Apple, helt seriöst. Och jag hoppas att Linde då inser att det handlar om ett IT-företag och inte frukt, samt att företagsspråket är engelska. Bra, då placerar vi Linde i supportteamet för det nya Mac OS. Det ska bli intressant att lyssna på dessa inspelningar (vi kommer att spela in detta samtal i utbildningssyfte). Hassan, akta dig.

Löfven skulle kunna spela in ljudböcker, vilket verkligen skulle vara underhållande att lyssna på.

Politiker och EU: Det är minst sagt obekvämt när någon ur seniorsurfarna bestämmer internets framtid.

Pojkarna på TV4:
Vaknar upp, helt desperat
Har slaggat som fan
Sätter på TV4
Sönderstressad av reklam

Nyheter med sport och väder
Snart är dom där
En blick som får mig att falla
Åh, Gud – de tror jag är gay

POD: Jag brukar lyssna på podden Alex & Sigge. Inte för snacket, utan för reklamen. Reklam om både alkohol, lån och spel – perfekt.

SVT filosoferar kring yttrandefrihet: ”vanliga väljare går inte runt och funderar på yttrandefrihet utan vill bara att det ska ta stopp (koranbränningar)”.

Veckobrev: Slutligen vill vi kommenterar några rykten som sprids bland vissa föräldrar. Vi pedagoger här på vuxendagiset Ankdammen kidnappar inga barn och vi anser inte att någon har rätt till folkmord.

2022

Veckobrev: Magdalena gav Biden den första ljusstaken i fossilfritt stål. Vem ska få den första fossilfria bomben? Och så går det apkoppor. Trevlig helg!

Tipping point: Vi har nu nått tipping point där politiskt intresserade är färre än politiskt ointresserade socialdemokrater.

Det är som att väljare inte förstår att det är förd politik som påverkar samhället.

Nytt jobb till Morgan: Jag har hört att vindkraftsparken till havs behöver en platschef.

Svarta hål: Som en bananfluga runt ditt huvud. Den lilla massan dras till den stora massan.

Kapillärkraft: Den kraft som drar vatten den väg vattnet inte borde ta.

Vi har en tystnadskultur inom polisen. Samma myndighet som försöker få vittnen att ta sitt samhällsansvar och vittna.

En stackars socialist: När Jan tar hjälp av valkompass och valbarometer för att se vad han är så blir det tydligen V, S eller MP. Ytterst märkligt, måste vara frågorna typ äger du ditt boende på Östermalm, fritidsintresse jakt och sippra på gammal konjak samt flexibla arbetstider som klassat in Jan som socialist. Själv blir jag nästan alltid KD, SD eller M – hur jag än dummar mig. Förstår inte hur man som vuxen människa lyckas fylla i valkompassen och bli socialist. Ärligt nyfiken.

Andra som varit naiva: Sossen som fick ett nigeriabrev och som påverkades så starkt att hen låg bakom en prop för att återinföra gåvoskatten.

Tajming: På radion säger de att man ska ha beredskap med mat för 72 timmar. Allt är en fråga om tajming. Idag är det fredag så i varje fall god beredskap för dricka i 72 timmar.

Fotboll är ett enkelt spel. 22 spelare protesterar om vart en boll ska spelas, sedan vinner alltid Qatar.

Nästa vecka ska vi gå på bio. Kanonerna på Navarone eller Spionerna på SÄPO. Troligen blir det den senare, en wokethriller som fått skrämmande betyg och handlar om hur det kan gå när PK för råda på myndigheten – ”Bara för att man råkar bryta på ryska eller komma från Iran eller Kina behöver man ju inte vara spion.”

Elkris på förskolan: Glöm inte att att med extra varma kläder nästa vecka. Vi ska vara inne.

När Åkesson förklarar att om något annat land skulle misskreditera oppositionen på samma sätt skulle politiker och media uttrycka diktatur och odemokratiskt – när han säger det blundar Ygeman (microsömn) och journalisterna ser ut som en fågelholk, det där går bara inte fram.

Fotbolls VM: När jag först såg tyskarna ta gruppbild med handen för munnen trodde jag det var någon FIFA grej för NO – SPOTTING – ON THE FIELD kampanj men det var visst för att de blivit tystade. De fick alltså inte OK på att protestera av de som skulle protesteras mot. Men det fick OK på att hålla för munnen, så passande.

Kärleksbekymmer: Många gängbråk startar med något så trivialt som kärleksbekymmer och otrohet. Kommer vi nu få se en väpnad konflikt mellan polisen och militären?

Det är en myt att guldfiskens minne bara är tre sekunder. Forskning visar att guldfisken kan minnas saker ända upp till tre månader. Få se nu, det var val i september. Oktober (1), november (2) och december (3) – där ser man.

Att män inte lyssnar är en gammal skröna. Om du möter en ensam man på promenad lyssnar han på en pod. Möter du en ensam kvinna pratar hon i mobilen.

Klimat och sprängda gasrör: Hur många sugrör i papper och hur mycket plastpåseskatt sprutar nu ut i Östersjön i form av metangas (ryssbrakare)? Känns som man förnedrat sig med att sörpla i pappersrör och skattat avfallspåsar helt i onödan. Och vem sprängde rören? Misstänker starkt Ryssland, USA eller någon svennebanan som av någon anledning hatar rör.

När den moderna människan ska spara el så blir det lätt vedgalenskap. Det är nu så ont om ved så vissa företag säljer snabbtorkande ved – alltså ved som torkat i (el)ugnar. Har även märkt att en del står och sågar upp ved med (el)verktyg.