2021

Ekot varnar för ekot

2021-05-09

Sveriges Radio – ”Vi vet att vi är partiska, men om vi lägger till en varningstext, så blir det plötsligt opartiskt.” Det låter som ett försvar hos pressombudsmannen, eller hur? Du står anklagad för partiskhet, men du förstår inte anklagelsen, för du har ju faktiskt varnat för din partiskhet. Så vad är problemet?

Sveriges Radio har börjat med varningstexter och disclaimers för sina reportage som förtydligar att dessa inte är opartiska. Det självutnämnda oberoende och opartiska Sveriges Radio varnar för att deras egna reportage kanske inte är oberoende och opartiska. Därför får reportagen vara kvar och de ansvariga vara kvar. Eko. Eko. Eko.

“Ekot har mottagit kritik för sin rapportering kring detta ämne och omständigheterna som omger en tidigare anställd.”

Men kanske är det inte så dumt. Kan vi inte få en klisterlapp att sätta på både radio och TV? ”Varning. Kan innehålla partiskhet.”

En lekmans hybris

2021-06-19

Som lekman är man ofta hänvisad till magkänslan. Förvånande nog har den vid flera tillfällen visat sig vara minst lika träffsäker som en journalist, politiker, forskare eller polis.

Min hybris tog sin början med de apatiska flyktingbarnen. Trots omfattande reportage i SVT och expertutlåtanden från psykologer, överläkare och kändisar, kändes det för mig som att något helt enkelt inte stämde. Det verkade alltför “sjukt”. Och man måste nog erkänna att tiden har gett mig rätt. Lekman mot psykologer och överläkare, 1 – 0.

Sedan var det ”barnen” som jag omöjligt kunde se som barn, trots att journalister, politiker, advokater och kändisar försäkrade motsatsen. Det jag såg var unga män. Ett av de mer absurda inslagen var ett reportage på SVT där Cirkus Cirkör uppträdde för dessa “barn”, som verkade vara äldre än clownerna själva. Återigen måste man erkänna att tiden har gett mig rätt. Lekman mot advokater och politiker, 2 – 0.

Jag insåg också bättre än ekonomen Sandro Scocco och DN:s chefredaktör Peter Wolodarski, som hävdade att invandringen var en lönsam affär för Sandviken och för Sverige i stort. Min magkänsla sade mig att en situation med lågutbildade individer, utan språkkunskaper eller bostad, knappast kunde vara lönsam. Möjligen humanitär, men inte ekonomiskt gynnsam. Och återigen har tiden gett mig rätt. Lekman mot chefsekonom och redaktör, 3 – 0.

Sedan dess har framgångarna fortsatt. Jag tycks veta bättre än både BRÅ och polisen när det gäller brottslighetens utveckling och vem som står bakom skjutningarna. 4 – 0, 5 – 0, 6 – 0. Om vi även räknar in att journalister konsekvent har motsatt sig min magkänsla, står det nu lekman mot journalister, 7 – 0.

Det är ur denna växande självinsikt som jag nu, med en blandning av ödmjukhet och hybris, vågar mig på lite framtidsspaning: Har ni tänkt på att vindkraftverk endast producerar el när det blåser? Och att när det väl blåser, så gör det det överallt, vilket gör elen billig. Vad sägs om elbilar, fossilfritt stål och ett underdimensionerat nät? Min magkänsla varnar mig för att detta är på riktigt farligt. Miljöpartiet borde begränsas till att endast ha inflytande över cykelbanor. Lekman mot Miljöpartiet, resultatet återstår att se.

För övrigt anser jag, även som lekman, att det är klokt att vara skeptisk till att förlita sig på rysk gas.

Nyligen avslöjade SVT-journalisten Bodil att hon inte vågade följa upp undersökningar om att pandemin startade i ett laboratorium i Wuhan. Tydligen prioriterade hon att inte framstå som en konspirationsteoretiker eller riskera att bli bannlyst av MSB högre än att följa sin magkänsla.

Så testa din egen magkänsla. Ett nytt virus sprids över hela världen med ursprung i Kina och Wuhan. I Wuhan finns:

A. En matmarknad med dålig djurhållning
B. Fladdermöss
C. Ett laboratorium som forskar på virus som kan spridas globalt

Vad säger din magkänsla? 8 – 0, kanske. Poäng mot MSB, den djupa staten, Stefan, Anders, Facebook och hela big tech. Inte illa för en lekman.

Och din magkänsla om munskydd? Va! Vet du bättre än Folkhälsomyndigheten och alla TV-experter? Den rundan går till oss, 9 – 0.

Som avslutning har jag, trots allt, gått emot min magkänsla och tagit vaccinet. Ja, den enda “konspirationsteoretikern” som är vaccinerad. Om magkänslan sviker mig nu, så spelar poängen ingen roll.

Riksdagen har fått munskydd

2021-06-22

En fantastisk syn. Jag öppnar Aftonbladet och stöter på någon form av direktsändning om en regeringskris. Alla statsråden bär munskydd – en underbar tystnad råder. Så borde det vara jämt.

Det dröjer dock inte länge förrän jag inser att det faktiskt är jag som glömt sätta på ljudet. Satte på ljudet och mycket riktigt kom det ljud från den där längst fram. Kan ingen sätta munskydd på hen också.

Förbjud bebisar som sliter på miljön

2021-07-05

Från det ögonblick en bebis rullar ut från “garaget”, börjar dess miljöpåverkan. Borde vi då förbjuda bebisar? Tänk efter ordentligt nu MP för det här kan bli en verklig vändpunkt.

Vår resa tillbaka till 1800-talet har redan börjat, tack vare MPs tåg – som, i sann MP-anda, drivs med kol.

 • Kärnkraftverk stängs ned.
 • Begränsningar införs på skogsindustrin.
 • Förbud mot bilar på fossila bränslen.
 • Flygplatser stängs.
 • Cementproduktionen stoppas.

Så, vill “stollepartiet” förbjuda cement, eller är det enbart produktionen som ska stoppas? Var det anledningen till att vi köpte en hel bro från Kina till Slussen? För att undvika egen betongtillverkning – ja, det måste ju vara bra för miljön. Men det kommer att bli ohållbart dyrt när vi behöver frakta byggnader, vägar, och annat från Kina. Och i Kina kan man tydligen tillverka cement och betong utan att påverka klimatet negativt.

Snart får vi en ny syn på världshaven, när olje- och dieseldrivna fartyg transporterar färdigbyggda höghus. Förhoppningsvis undviker de att fastna i Suezkanalen.

Eller kanske vi ska bygga allt i trä? Trähus och trävägar? Nej, det kan vi inte eftersom skogsindustrin också ska avvecklas.

Ett rykte har länge cirkulerat, främjat av SVT, att Stefan Löfven skulle vara en mästerförhandlare. Detta visade sig dock vara en illusorisk nyhet, som brutalt avslöjades när svenska pensionspengar, till ett värde av 390 miljarder euro, omfördelades till en stödfond för Frankrike och Tyskland. Nu mästerförhandlas det fram 4% röster som byts mot avveckling av kärnkraftverk, skogsindustri, bilar på fossila bränslen, flygplatser och cementproduktion.

Är det verkligen värt det? Speciellt med tanke på vilka just dessa 4% är.

Att förhandla bort 390 miljarder euro, el och cement är nästan tillräckligt för att framkalla tårar. Hur ska SVT kunna framställa detta som något positivt för den intet ont anande befolkningen? Förbered er, Svenne och Lotta, för nu vässar Wolodarski sin penna, SVT Agenda sina frågor, och Morgonstudion sina argument – cement är passé. Och pensionen? Övervärderad.

Färre och Färre Bestämmer i Sverige

2021-07-05

En gång i tiden var det 7,5 miljoner röstberättigade i Sverige. Deras röster spelade roll i det politiska landskapet. Men så började processen där färre och färre fick bestämma och din röstsedel hamnade längre och längre bort från besluten och närmare och närmare papperskorgen.

Först kom decemberöverenskommelsen (DÖ), där din röst liksom dribblades bort. Fördelen med DÖ var ändå att det var en handfull personer inblandade, även om det inte kändes som om det fanns mycket utrymme för inflytande.

Sen kom Björklunds barn in i bilden. Hur många barn har Jan Björklund egentligen? Tre, kanske? På något sätt kändes det som om de plötsligt hade makt att bestämma över Sveriges framtid. Björklund hade lovat sina barn en politik som de själva hade röstat fram vid köksbordet.

Därefter kom januariavtalet, JÖKEN, och plötsligt var det bara två personer kvar som bestämde. Inte två partier, utan två individer: Stefan Löfven och Annie Lööf. De två skrev avtal som om de var bästa kompisar från högstadiet. Den ena var en svetsare, den andra en jurist. Vad kunde gå fel?

Till sist landade vi på EN person som avgjorde allt. Precis som i en diktatur? Vänsterpartiets politiska vilde Kakabaveh blev den som bestämde Sveriges framtid. Och hon verkade inte ha några problem med att sätta höga krav på regeringen. Lägenhet på Mallorca, en godisfontän, och makten att bossa över Morgan Johansson kostade den rösten.

Så från 7,5 miljoner röstberättigade med inflytande har vi gått till en handfull, sen 3, 2, och nu är det bara EN kvar. En är trevligt vid godisregn, men inte i en demokrati.

Hur man berättar för barn varför folk skjuts i huvudet eller ibland i magen

2021-08-30

Det var en gång ett troll, långa farbrorn och prussiluskan som inte ville att det skulle finnas några murar för varken vapen eller rövare. “Mitt slott bygger inga murar,” trollade trollet. Därför kunde det hända sig som så att någon rövare smög sig in och sköt en annan rövare i huvudet, eller ibland i magen.

Kling och Klang kom alltid efter att en rövare hade fallit, lindade blåvita band runt rövaren, och stod sedan där några dagar tills allt var över.

Endast rövare och barn som inte åt upp maten kunde bli fällda sa Pinocchio och försäkrade att allt skulle betalas med Pippis guldpengar.

Shout-out till Arlaharen.

Nyinspelning av Pomperipossa

2021-09-10

Socialdemokraterna i samarbete med SVT meddelar idag på en presskonferens att de ska göra en nyinspelning av Astrid Lindgrens klassiska saga “Pomperipossa.” För manus står Sveriges mest ideologiskt engagerade författare, Jonas Gardell, tillsammans med Aftonbladets krönikör Anders Lindberg, vilket betyder att den här versionen kommer att ha en tydlig lutning åt ett visst politiskt håll.

“Vi vill göra en modern variant av Pomperipossa. En Pomperipossa som älskar skatter och tycker att det är coolt att betala skatt!” förklarade Jonas med entusiasm. För att spela huvudrollen har de valt ingen annan än Socialdemokraternas före detta partiledare och Jonas vän Mona Sahlin. “Hon ska hålla ett tal, ja, alltså, verkligen, om, du vet, det här med skatt. Hur, hur otroligt coolt det är, verkligen,” stammade han medan han gestikulerade ivrigt. “Och, alltså, Mona, hon vet vad hon pratar om, hon har ju haft sina egna… utmaningar med, vad ska man säga, skatter, Toblerone och så. Men det gör ju det hela mer… autentiskt, eller hur?”

Anders Lindberg, som också är involverad, säger att de vill ge sagan en mer “dokumentär känsla.” För att åstadkomma detta planerar de att återskapa hela debatten mellan Astrid Lindgren och Gunnar Sträng. Rollen som Astrid kommer att spelas av den folkkäre artisten Özz Nujen, och som Gunnar Sträng har de ännu inte bestämt sig – kanske kommer de att använda en CGI-version av honom för den extra “moderna” känslan?

Anders Lindberg påpekade också att det är en vanlig missuppfattning att sagan handlar om högt skattetryck. “Nej, nej, det här handlar om Astrids stora engagemang i Socialdemokratin,” sa han. “Med den här nyinspelningen får vi äntligen chansen att rätta ut alla missuppfattningar. Så, glöm det där med att Pomperipossa klagade över höga skatter – det var bara en myt!”

Denna nyinspelning ingår i en trilogi av “historierevisionism.” Den börjar med en ny version av “Saltkråkan,” fortsätter med “Ronja Rövardotter,” och kulminerar i denna episka återfödelse av “Pomperipossa.” Som en bonusplan avslöjade Socialdemokraterna och SVT att de planerar att bränna alla gamla böcker och filmer. “Varför behövs de gamla historierna när vi kan skriva om dem för att bättre passa dagens socialdemokrati?” frågar de retoriskt.

Lotten

2021-09-21

“Det är orättvist! Alla kan inte! Vi måste lotta!”

Skolministern var med i SVT:s Agenda igår och presenterade något som liknar en kommunistisk tärningspolitik. Tanken är att allt som människor kan påverka, som bostadsköer, utbildning, försäkringar och sparande, är orättvist eftersom inte alla har samma förutsättningar. Lösningen? Lottning, för det är tydligen rättvisast.

Vi börjar med att lotta skolplatser. Sedan kanske fotbollslag, bostäder, och varför inte föräldrar? Detta gäller självklart bara de som tjänar under 70 000 kr/mån. Varför? För att… tja, det är orättvist annars.

Skolministern, som verkar ha haft turen att få en våning på en av stadens finaste adresser (eller något liknande) och en rak väg till toppen på departementet, kanske borde föregå med gott exempel och låta Fru Fortuna bestämma sitt yngsta barns eller barnbarns skolgång. Dags att rulla tärningen för att välja skola:

Tärning: Valfri slumptärning på nätet

 1. Enskilda gymnasiets grundskola
 2. Ronnaskolan, Södertälje kommun
 3. Fittjaskolan Norra Botkyrka, Botkyrka kommun
 4. Vårbyskolan, Huddinge
 5. Husbygårdsskolan, Stockholm
 6. Kunskapsskolan Saltsjöbaden

Lycka till!

Globalistjobb sökes

2021-10-23

FalskaNyheter har snubblat över ett nummer av globalisternas inofficiella tidning “DTW – Destroy The World” och stött på en fascinerande jobbansökan. Här är en ungefärlig översättning:

Enklare målvaktsjobb sökes

Vi behöver brådskande hitta en lämplig tjänst till Sveriges avgående statsminister som tjänat oss väl. Tyvärr är kvoterna för svenska bank- och finansjobb redan uppfyllda med personer som Borg och Reinfeldt, så vi letar efter något inom organisationer som WHO eller Världsnaturfonden. Tyvärr är även FN kvoten fylld med Wallström.

Vi söker dessutom en projektledare för svenskens bok och den kommande bokturnén. Boksignering är att föredra över tal och intervjuer. Vi tänker oss spökskrivare som Birro, Stig Larsson eller Anders Lindberg. För att öka populariteten, överväger vi att beställa indiska likes och liknande. Penningtvättsfrågor är inte ett problem då vi hanterar allt via före detta partikollegas bank. Kör även det mindre SVT-paketet som omfattar två Agenda, två Morgonstudion, en insats för att kommentera amerikanska valet, och en folklig show som Skavlan, Så ska det låta, eller Dansa med draken.

PS

Att ta upp på nästa Bilderbergsmöte: Vi börjar få för många svenskar på globalistjobben.

/ Soros

Om jag var studioreporter

2021-11-07

Anders Skalman i studion

“Välkommen, Skalman! Kan du förklara varför du säger att vi har ett elöverskott?”
“Ja, vi exporterar ju el till andra länder.”
“Så varför vill ni då bygga fler vindkraftverk?”
“Eh, det är inte alltid vi har överskott.”
“När hade vi överskott sist, exakt?”
“Eh, det var i måndags runt två på natten.”
“Fick vi bra betalt för det?”
“Eh, det var inte så bra betalt. (Mumlar knappt hörbart) Det var kraftiga vindar över hela Europa just då.”
“Så, vad var elpriset vid den tiden?”
“Eh, det var faktiskt negativa priser.”
“Så vi gav bort el?”
“Eh, typ.”
“Tack, Skalman. Nu över till vädret.”

Ann Klanberg i studion

“Hej Ann Klanberg, vi vill prata om rättssystemet. Hur kommer det sig att vissa straff är så låga?”
“Jag kan tyvärr inte kommentera enskilda fall.”
“Men du är ju här för att kommentera just detta. Tack för besöket, du kan gå. Och nu över till vädret.”

Per Ekolund i studion

“Hej Per Ekolund! Lever du som du lär?”
“Ja, det gör jag.”
“Jag hörde att du hyr dina kläder, är det sant?”
“Ja, även skorna ibland.”
“Det är inte så fräscht, Ekolund. Hyr du något annat, typ bil? (Blinkar till kameran.)”
“Eh, jag har ingen egen bil, så ibland hyr jag.”
“Någonsin hyrt svärmors bensinbil?”
“Eh, det händer.”
“Är det för att du är pris- eller miljömedveten som du hyr kläder och bil?”
“Eh, mest för miljön.”
“Men varför köper du inte en elbil då?”
“Eh, de är dyra … och, ja, man kan inte alltid hyra elbilar …”
“Vet du att i måndags kl. 02.00 var elpriserna negativa?”
“VA? Man hade ju kunnat ladda bilen gratis!”
“Ja, fast det är inte så det funkar. Men du kan ju försöka nästa gång. Vet du varför vi sitter vid det lilla bordet?”
“Nej, varför då?”
“Det här är barnbordet, lilla Aktuellt. Det är programmet innan riktiga Aktuellt. Och nu över till vädret. Inatt mellan tre och fyra är det risk för negativa elpriser. Så om du vill ladda bilen, Ekolund, är det din chans.” (Ler mot kameran).

Superhjälten Lögnen

2021-11-27

Vit lögn, undanhålla fakta, fultolka, bluffa, tomma löften, inte hålla det man lovar – sådant är vi vana vid från politiker. Magdalena gör detta bättre än de flesta. Hon är så bra på det att det nästan får ses som en superkraft, som Gåtan, fast lite mer som Lögnen. En politisk superhjälte och nu statsminister med superkraften lögnen.

Första dagen på jobbet, den första superhjälten att leda landet på 100 år. Det var högtidliga tal, tårfyllda stunder och Vänsterpartiets politiska vilde Kakabaveh läste upp ett spoken word-nummer om att hon lovat unga tjejer på Coop och Friskis & Svettis att rösta historiskt och tårarna föll på både Bolund och Andersson. Stämningen var elektrisk.

Men låt oss stanna där ett ögonblick. Kan det vara så att Socialdemokraterna köpte politiskt stöd genom att lova Kakabaveh förmåner? Alternativ media antyder detta. Kan det vara så att Magdalena visste redan då att hon skulle avgå, men ändå lät sig hyllas som den första kvinnliga statsministern? Hela vänstersidan satt där i detta historiska ögonblick och tog in stunden, trots att de lite besvärat visste vad som skulle komma.

Kan allt bara vara teater, som i filmen “Blåsningen” (The Sting)? Sakta börjar poletten trilla ner. Men ingen säger något, för alla är så bortgjorda. Högersidan blev bortdribblad som vanligt, och vänsterpolitiker som inte var invigda ville inte erkänna att de bara var en del av spelet.

Om detta är “Blåsningen,” och det mesta pekar på det, så började Magdalena sitt jobb med en av de största politikerlögnerna i svensk historia. Svenskarna får gratulera sig själva, för en superhjälte leder landet – tyvärr med fel superkraft.

Eller så har jag helt fel, och jag har blivit dubbelspelad. Allting sköts så illa att jag börjar tro att det måste vara uppgjort. Jag vet inte vad som är värst. På måndag ska vi spela om allting igen, precis som i “Måndag hela veckan.” Själv har jag tröttnat. Det lilla förtroende jag hade är som bortblåst. Jag slänger in en näve kryptonit och hoppas på förändring.

När det historiska ögonblicket får en att tänka på filmerna “Blåsningen” och “Måndag hela veckan,” då vet man att något har gått riktigt snett.

Årets falskaste lista 2021

2021-12-31

Årets nyord

Knolladinmamma: Att utbrista när man orättvist tilltalats av en myndighetsperson.
Helikopterpengar: Afghanistans president lyfter med en helikopter så full av (svenska bidrags)pengar att den knappt orkar lämna marken.

Årets oneliners

 1. Förutom att barnmorskorna larmar om hög arbetsbelastning, varnar nu även polisen. Födseln av brottslingar verkar öka.
 2. Om Anders Ygeman och Per Bolund tror att vi har elöverskott, varför vill de då bygga fler vindkraftverk?
 3. I motsats till barn som inte alltid gör som vuxna säger, röstar väljare oftast efter vad politiker säger och inte efter vad politiker faktiskt gör.

Årets “don’t mention the (S) war”

Oavsett hur Löfven snubblar på orden eller hur Märta och Bolund klampar i klaveret, är det Ulf Kristerssons vader, Ebba Busch Thorps hus och Jimmie Åkesson man skojar om. Bästa på detta var:

 1. POD Alex & Sigge
 2. SR (POD) Tankesmedjan
 3. SVT Svenska Nyheter

Årets “don’t mention the (S) war II”

SVT har lyckats med konststycket att aldrig nämna Socialdemokraterna eller Miljöpartiet när elkris, cementkris eller höga bensinpriser ska förklaras.

Årets utbildningar

Det tar många år att bli läkare, men för att bestämma över en läkare räcker det med att ha varit med i SSU och vara kompis med Morgan Johansson.

 1. Svetsarutbildning leder till statsminister.
 2. Hårfrisörska leder till miljöminister.
 3. Unga örnar leder till SSU och därefter till toppjobb.

Årets bortförklaring

Vi har hört talas om lövhalka och nedrivna kraftledningar, men att all tågtrafik ställdes in på grund av datastrul vid schemaläggning tar ändå priset. Vilken tur att SJ kör på räls och inte blint litar på GPS. Tågen går inte för att datorn har gett lokförarna konstiga scheman.

Årets kriser

Elkris – ingen kris har någonsin känts så självförvållad. Att låta Miljöpartiet ha inflytande över energipolitiken är som att låta en 5-åring sköta hushållsekonomin. Att lägga ner kärnkraft och sedan bli förvånad över elbrist är som att ge lördagsgodis till barn på en måndag och bli chockad när det tar slut innan helgen.

 1. Elkris
 2. Cementkris
 3. Regeringskris

Årets kalkonmyndighet

 1. MSB. Vad gör de? Hur ser deras planering ut?
 2. Tillväxtverket. De skulle sköta coronastöd till företag men blev istället en kassako för landets brottslingar.
 3. BRÅ. Aldrig har så många aktivister samlats på en myndighet.
 4. Migrationsverket. Samma problem som BRÅ.

Årets insikt

Om du skjuter upp pensionsåldern med ett år, betyder det inte att du får samma pengar ett år senare. Nej, det betyder att du förlorar en årslön.

Årets “vad fan får jag för pengarna”

Vänsterpartiets politiska vilde Kakabaveh blev plötsligt väldigt dyr för Socialdemokraterna när Magdalena Andersson behövde röster för att bli statsminister. Pinsamt att alla försökte pressa fram tårar över ett 166 miljoners-tal.

 1. Magdalena Andersson. Socialdemokraterna köpte Kakabavehs röst för 166 miljoner dollar.
 2. Elbrist. Miljöpartiet och Vattenfall slösade tusentals miljoner på att lägga ner kärnkraft.
 3. Coronastöd. Stefan Löfven förhandlade fram coronastöd som mest gynnade företag i Spanien, Italien och Frankrike. Händelsen ägde rum 2020, men det kommer att kosta oss i många år framöver.

Årets mest förvånande

 1. Att Socialdemokraterna fortfarande är Sveriges största parti.
 2. Att det är så svårt att släcka en brinnande båt ute till havs.
 3. Att världens mest avancerade superdatorer, AI, nobelpristagare och nästan obegränsade resurser inte kan stoppa ett virus.

Årets “som om”

När opinionsmätningarna visar minskat stöd för Miljöpartiet men ökat stöd för Socialdemokraterna, undrar man hur det är möjligt. Det är som om:

 1. Miljöpartiet och Socialdemokraterna inte regerade tillsammans.
 2. Skjutningar, pensioner, elkris och cementbrist inte var resultat av deras politik.
 3. Magdalena Andersson inte varit delaktig i de politiska besluten.

Året som gått

Tänk att det var lite över ett år sedan Stefan Löfven gick omkring i Gallerian och letade reservdelar till sin rakapparat och Joe Biden blev vald till president genom poströstning. I början av året hyllades båda i media, men sedan gick allt utför.

Stormningen av Kapitolium. Socialdemokraterna fångar tillfället. Skapar narrativet. Bygger halmgubben. Anders på Aftonbladet, ministrar tar vid och sen statsministern i debatten. Året har knappt börjat men Sossarnas propagandamaskin går för fullt med smutskastning och försök till att kleta stormningen på SD.

Clubbhouse – någon som minns årets största hype. Hipsters kom på att man kunde prata i mobilen och med flera samtidigt dessutom, typ heta linjen. Vi vuxna skakade bara på huvudet – nu har väl ändå “kidsen” vänt ut och in på sig själva. Nu är det återigen ingen som pratar i mobilen. Nu skickar man bara bilder. Snap, bild på dig själv med öppen mun – betyder wow.

Det var inte ens vår när Socialdemokraterna inledde sin andra smutskastningskampanj, och Försvarsminister Hultqvist stod högröd i ansiktet med fusklappar och djurmetaforer under en debatt mot Jimmie Åkesson. Fusklappen med en tecknad gris blev senare NFT-konst.

America First. Sweden Last. Fransmännen håller på skyddsmaterial, tyskarna fulköper vaccin och israelerna har egna planer. Alla tänker på sig själva förutom i Sverige där våra politiker verkligen tänker på SIG SJÄLVA. Skänka överskottet (överskott?) och bidra med pengar till hela världen leder till toppjobb, lex Reinfeldt, Wallström, Borg, Sundström, Persson m.fl.

I maj klev Sveriges Radio – Ekot äntligen ur garderoben med sin partiskhet. Man flaggar sina egna reportage som partiska – “det kritiskt granskande reportaget har INTE gjorts av en opartisk journalist”. Nu väntar vi bara på lappen – “det är 70% risk att detta reportage är gjort av en vänsteraktivist”. Om man så klistrar en klisterlapp i pannan på svenska lyssnare har de ändå fortsatt högt förtroende.

I juli begravdes demokratin och röstsedeln för alltid och ständigt denna politiska “till salu” vilde Kakabaveh röstade gult för att släppa fram Löfven. Endast nio punkter behövde sossarna uppfylla för att få rösten, lägenhet på Mallis och godisregn ryktas två punkter vara. Betydligt dyrare blev det i slutet av året att köpa rösten till Magdalena, 166 miljoner dollar.

Opartiska SVT ville inte vara sämre än partiska SR. Då SR inleder förhållande med den som ska granskas partajar SVT med de som ska granskas. I augusti myser Carina Bergfeldt med både ex ministrar från S och partiledare från C. Någon som tror på opartisk granskning efter den festen? Om man så lägger ut festbilder på Instagram har den svenska tittaren fortsatt förtroende.

Under hösten dök den upp. Annonsen. Platsansökan. Gobalisterna söker en tjänst med annonsen “enklare målvakts jobb sökes” och vi förstod alla vem som avsågs. Slutsvetsat. Svetsfogen ligger som en korv över svensk politik.

Året går mot sitt slut och Sossarna avslutar som de börjat. Med politiskt fulspel. Ska det aldrig ta slut, Sossarna sitter med tårar i riksdagen när Vänsterpartiets politiska vilde Kakabaveh håller sitt köpta tal och “ger” sin röst till Magdalena. Inte ens köpt med egna pengar, inte ens äkta tårar.

Framtid

Är det inte lite surt att leva in av det sista generationerna innan evigt liv.