Superhjälten Lögnen

Vit lögn, inte berätta allt, fultolka, bluffa, tomma löften, inte hålla det man lovar o.s.v. är vi alla vana med när det gäller politiker. Magdalena gör det enligt mig bättre än de flesta. Hon gör det för bra för att det ska vara sunt. I flera intervjuer framträder hennes förmåga vilket oroar, det är / var ju finansministern.

Några exempel: I SVT Agenda kan inte Magdalena köpa att vi har hög arbetslöshet utan är istället nöjd med sysselsättningsgraden. Oscars och Magdalenas ikoniska debatt där hon inte såg siffrorna i budgeten.

Och nu. Statsminister, landsfader, högsta hönset i hönsgården med dikten som superkraft, som Gåtan, fast lite mer som Lögnen. En politisk superhjälte med superkraften lögnen, Lögnen.

Första dagen på jobbet, första superhjälten att styra landet på 100 år. Fina tal, Vänsterpartiets politiska vilde Kakabaveh spoken wordar om att hon lovat unga tjejer på Coop och Friskis & Svettis att rösta historiskt och tårarna föll på Bolund och Andersson. Stämningen var hög.

Men låt oss stanna upp där. Kan det vara så att Socialdemokraterna köpt likes genom att erbjuda Kakabaveh löften, sajten Samnytt antyder det. Kan det vara så att Magdalena där och då visste att hon skulle avgå men ändå lät sig hyllas. Att hela vänstersidan satt där i detta historiska ögonblick och tog in stunden samtidigt som man lite besvärat visste vad som skulle komma.

Kan det var så att allt bara var teater, film, filmen Blåsningen (The Sting) och sakta börjar nu poletten trilla ner. Men ingen säger något för alla är så bortgjorda. Högersidan bortdribblade som vanligt och vänsterpolitiker som inte var invigda vill inte erkänna att de bara är spelkort.

Men om det nu är Blåsningen och mycket tyder på det. Lyssna t.ex. på efterföljande intervjuer som är ologiska och där ingen är arg eller upprörd så har Magdalena börjat jobbet med en av det största politikerlögnerna och svenskarna är bara att gratulera, en superhjälte kommer leda landet. Synd bara med fel superkraft.

Eller så har jag fel, jag har blivit dubbelspelad. Allting sköts så illa att jag tror att det måste vara uppgjort, jag vet faktiskt inte vad som är värst. På måndag ska vi spela om allting igen. Måndag hela veckan. Själv har jag tröttnat, det lilla förtroende som fanns är som bort – blåsning. Jag slänger in en näve kryptonit på måndag.

När det historiska ögonblicket snarare får en att tänka på filmerna Blåsningen och Måndag hela veckan, då har man misslyckat.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

6 thoughts on “Superhjälten Lögnen

 • November 29, 2021 at 6:40 pm
  Permalink

  Även idag. Och nu är det fler källor än Samnytt som visar på att S köpt Kakabavehs röst. Skamlöst att slicka i sig ett tårdrypande tal från en köpt röst. Skamlöst att hålla ett sådant tal mot betalning.

  SVT citerar Åkesson
  “– Det är anmärkningsvärt att det är en kurdisk kommunist som avgör, det är inte så det ska gå till. Man vinner alltså den här omröstningen med en rösts marginal och den bygger på att man har slutit någon slags uppgörelse om att man ska fördjupa relationen med det kurdiska kommunistpartiet PYD som har kopplingar till PKK.”

 • November 29, 2021 at 9:34 pm
  Permalink

  Expressens kulturchef Karin försöker sig på en metadebatt a la SVT Agenda och plockar upp det allra “viktigaste” att diskutera i den här soppan. Är det rätt att säga kurd? Precis på samma sätt som SVT Agendas programledare Kvartoft ägnade hela intervjun med Löfving åt att diskutera om ordet klan verkligen var rätt att använda när det var meningen att skjutningar och gängbrottslighet skulle diskuteras.

 • December 2, 2021 at 7:11 pm
  Permalink

  Ljugande miljöminister.

  Var ska man börja? När inte ens en sajt som heter FalskaNyheter orkar raljera p.g.a. det allt för stora materialet är det illa. Konstaterar bara nio skulder hos Kronofogden och ljugande undanflykter i nyheterna. Det räcker så, en perfekt kandidat till Magdalenas ljugande regering.

 • December 2, 2021 at 7:12 pm
  Permalink

  Ljugande energiminister.

  Nya energiministern är i Aktuellt och förklarar dyra elpriser med bl.a. högt pris på naturgas. Gas som inte används i Sverige men p.g.a. ihopkopplat elnät med Europa får även vi betala.

  Nordpool och ihopkopplat elnät verkar lika smart som att jag ska ha gemensam kassa med grannarna och själva handla på Willys samtidigt som de handlar på Östermalmshallarna – oj vad dyr maten blivit!

  Därefter hann ministern med dagens garv och sin första lögn – “Kärnkraft – inte lagts ner av politiska skäl”. Sen stod lögnerna som spön i backen om varför man inte kunde bygga vindsnurror i Nacka.

  Fast det var mer energi i den nya energiministern än den gamla, alltid något.

 • December 4, 2021 at 9:47 am
  Permalink

  Ljugande miljö / klimatminister del 2.

  SD Riks visar drönarbilder över Strandhälls villa och pool / badbalja eftersom bl.a. en obetald faktura handlade om just poolen / badbaljan. Strandhäll blev mycket upprörd och påstod sig leva under hot från högerextrema. Enligt Skatteverket finns inget sådant hot och adressen är offentlig.

  Media hänger såklart med i krokodiltårarna trots att både Ebba och Åkesson ett flertal gånger fått utstå liknande behandling.

Leave a Reply