Från trollfabrik till tomteverkstad

Jag har Wallraffat som MSM-konsument hela mitt liv och kan nu avslöja att trollen alltid har funnits där. Men det var först när Socialdemokraterna växte i styrka som de organiserade sig i fabriker. Allt började med 68-trollen, och det var då det tog fart på allvar. Fabriker förklädda som SVT, TV4, Aftonbladet och DN trollade på löpande band och skorstenarna spydde ut rök och propaganda om vartannat.

Den stackars befolkningen drabbades hårt; över hälften blev bergtagna av den förtrollande berättelsen. Men på senare år, och framför allt i södra Sverige, sägs trollen vara utdöda, bortjagade av Sverigedemokraternas växande inflytande. Slaget står nu mellan olika trollarméer, var och en med sin egen version av sanningen och sina egna förtrollningar.

TV4 Kalla Faktas troll gör mycket väsen av att ha infiltrerat SD:s gruva, men visar ingen självinsikt. Endast ett troll kan smälta in bland andra troll eftersom troll direkt känner igen en människa. Och endast ett troll gör sen sitt bästa att med bergtagning lura med sig ännu ej bergtagna. Wikipedia om Bergtagning: ”lura med sig människor till sina boningar i berget eller under jorden, varpå dessa när de släpptes fria hade fått ett starkt förändrat sinnelag. Bergtagningar var därför ett sätt att förklara psykiska sjukdomar.”

Troll som avslöjar troll och troll som låtsas vara upprörda, vi lever i en enda stor John Bauer-tavla eller som i sagan om tomtar och troll. Om media, kändisar och politiker är troll, är du, kära läsare, i bästa fall en tomte och i värsta fall bergtagen.

Men varför attackerar vissa troll andra troll? Jo, det beror på en grandios självbild, bristande självinsikt och en övertygelse om att bara för att man öppet talar om vilken fabrik man arbetar på, är det okej att trolla. Men tomtar eller redan bergtagna förstår inte att fabriken är en trollfabrik så det är inte ett legitimt skäl. Ett troll är ett troll.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply