Särskild Polistaktik

Jag blir inte klok på den där särskilda polistaktiken. Till skillnad mot polismästare Stenkula tycker jag inte det verkar fungera. Men vad vet jag, jag ser ju bara det jag ser – poliser som flyr och våra bilar som förstörs men det var visst en lyckad särskild polistaktik enligt Stenkula. Bara några skattemiljoner upp i rök.

Stenkulan däremot ska titta senare. Man har visst filmat och ska se om man kan hitta några skurkar som fastnat på film. Mugshot – live.

Särskild polistaktik låter lite som Rysslands militära special operation, ord som ska dölja vad det egentligen är. Krig i Rysslands fall och backa undan i polisens fall. Ukraina har i varje fall inte anammat den särskilda försvarstaktiken.

Men om jag har fattat ”Särskild polistaktik” rätt så består den av:

 • Dialogpolis
 • Stenadpolis
 • Filmpolis

Innan brott begås skickar men in saft och bulle – polisen för dialog a.k.a MP-P (MiljöPartiet Polisen). Berättar att man inte får kasta sten, att det är osjysst. Lovar fler fritidsgårdar, klotterplank, värstingresor, farsor och morsor på stan jackor, sommarjobb, studiebesök åsså lite knäböjande.

När sedan brott begås skickar man in polis att bli kastad sten på. De som inte hörsammat polisens vädjan under dagen får nu utlopp / upplopp och polisen får sina bilar och utrustning förstörd.

Efter att brott begåtts kommer filmpolisen. Nu är det dags för polisen att äta saft och bulle (munk för vissa) och se film. Efter 150 timmars film kan en stenkastare identifieras för att sedan frias.

En ung tjej intervjuas på TV och undrar varför inte polisen sätter på sig kravallutrustningen och gör en polisiär special operation och jag undrar detsamma. Eller varför inte bara skippa alla poliser, både MP-P och STEN-P och filma allt med drönare. Skippa sen även FILM-P och låt ChatGPT analysera och döma. I värsta fall blir resultatet detsamma, men vad vi spar pengar. Särskild skattetaktik.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

2 thoughts on “Särskild Polistaktik

 • September 15, 2023 at 8:50 pm
  Permalink

  I en nyligen gjord undersökning på polishögskolan ville 70% bli MP-P, 25% FILM-P och endast 5% STEN-P.

 • September 15, 2023 at 8:52 pm
  Permalink

  Varför har höga poliser så märkliga namn. Polischefen Stenkula och de där två SÄPO poliserna Von Essen och Trehörning som exempel.

Leave a Reply