Sverige behöver få på arslet

Senaste decennierna har landet gått som på räls, dålig räls med solkurvor och rutten slipers men ändå, vi kommer framåt. Strunta i underhåll, utbyggnad och snabbtåg. Skaka till Malmö i 8 timmar och upphandla till lägsta pris.

Söderhipsters slutar dricka mjölk, köttfria dagar, sälj Arla och skolan köper kyckling från Thailand. Skatt på disel, ännu mer skatt åsså lite mer skatt. Vem behöver ett jordbruk när vi kan importera ägg från Tjernobyl, frigående och grönbetande fläskfile från Kina eller lax från Ganges. Lägg ner.

Sverige har inte varit i krig på över hundra år, lägg ner försvaret. Vem behöver ett försvar, för sjutton – vi har ju inte ens någon gräns. Kom och ta mig (långt härifrån).

Snabbare, snabbare och snabbast. Hjulen snurrar fort med datorisering, AI och konkurrens från hela världen, spring i rulltrappan (även de få som fungerar) och långa dagar men sen – STOPP. Det är juli och varenda kotte kan vara ledig. Läkare, sjuksköterskor, poliser och militärer – alla drar, landet stannar. Enligt facket har alla (i varje fall inom stat och kommun) rätt till semester hela juli och halva augusti sen spelar det ingen roll om landet brinner upp. Semestern är helig.

Det här är en sann historia som en kompis berättat som mer eller mindre kom inkrypande på akuten på SöS i mitten av juli – hjälp finns det någon läkare här? Tystnad. Precis ett år senare föll han ihop på en restaurang i Saint-Tropez och blev omedelbart omringad av tre svenska läkare.

Det går bra nu, cashen rullar in. BNP, alltså bara BNP – inte den där jobbiga per capita utan bara BNP är strålande. Magdalenas lador / lådor / låda är överfylld(a). Låt oss ge bort lite. Miljoner till PLO, miljoner till valfritt korrumperat  afrikanskt land och sponsring av engelska fotbollslag. Bostäder och skola till alla i mellanöstern, pensioner till anhöriga – inga problem för i Sverige har vi något som heter BROMSEN sörru. Det går bra nu – minusränta.

Och kommuner tjänar pengar, det bara rinner in pengar. Om man tar emot flyktingar så får man pengar av staten och så kan flyktingarna handla i lanthandeln och så får den bli kvar eller gå till vårdcentralen så får den vara kvar och flyktingarna får äta Kalles kaviar, lanthandeln får vara kvar och kommunen får pengar. Alla vinner (nja) – i tvår år. Sen är det ett nytt val och nya (o)ansvariga. Googla även ”broken window fallacy”?

Och sen – sen så blev det varmt och generation ”ge bort allt för jag får ändå nytt” fick höra talas om något så obehagligt som att det inte finns några marginaler inom jordbruket. Lite värme och poff – maten tar slut. Lite brand och poff – finns ingen vattenbombning och lite slitage poff – rulltrappan stannar och några av de största tågstationerna går inte att använda och bli nu inte sjuk i juli för poff – inga läkare.

Samma logik omsatt till min egna familj. Huset har aldrig brunnit så jag kan säga upp min försäkring. Jag höjer min dotters veckopeng så blir vi rikare. Jag bad mina barns bästa lärare undervisa i ett utanförskapsområde istället, mina barn klarar sig med praktikanter. Jag bortskänker min plats i bostadskön, jag kan lika gärna ta ett lån och köpa en lägenhet. Alla är lika värda, varför ska bara jag få använda min bil?

Efter att lyssnat på intervjun av Morgan i Aktuellt. Vår beredskap är god så länge det inte händer något och det där med ha gemensamma resurser med EU – vi brukar ju inte få något av EU, bara ge så det är ingen bra idé.

Sverige behöver få på arslet, ett wake upp call, slap in the face för att fatta. Vi har gett bort allt och investerat noll. Då blir det så här – hur svårt ska det vara att fatta?

Du pensionär som röstat S hela livet och skattat bort allt, du M som lade ner försvaret, du MP som ville ha världens högsta invandring, du V som vill ge alla anhöriga pensioner och du L som inte vill ha några gränser och du C som vill ge 9000 och ytterligare några miljoner en ”ny chans” i gratislandet Sverige. Vad fan trodde ni? Att vi även skulle ha råd med flygplan som vattenbombar?

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply