Undantag som bekräftar dubbelmoralen

Jag brukar lyssna på podden Alex & Sigge. Inte för snacket, utan för reklamen. Reklam om både alkohol, lån och spel – perfekt. Tydligen har Alex & Sigge valt samarbete med omsorg så vi får väl säga att vi har samma intressen och att jag är den typiska AS – lyssnaren.

Nu blir det samarbete (reklam): Jag skulle lägga om taket på torpet men hade inga pengar. Då hörde jag av mig till SU (SMS Utlånarna) och fick cash direkt, trevligt. Det firades med det där jättefina vinet som importeras av Pappas Alko. Hepp, hepp, tack SU, tack PA! 

Det kan hända att jag även råkar höra lite mellan reklamen och det ger på samma sätt som att lyssna på SR:s pod Tankesmedjan – en inblick i vänsterns undantag som bekräftar dubbelmoralen. I senaste avsnittet förfasades det av hur otroligt underligt, rentav äckligt det var att klimatfrågan var en höger / vänster – fråga. Så otroligt märkligt att Alex likt alla andra vänsterprofiler kände sig manad att skriva en krönika och angripa Lena Anderssons krönika för att inte vara tillräckligt klimataktivistisk. Alla från vänster angriper och förundras sen över att det blivit en höger / vänster – fråga.

Nu blir det samarbete (reklam): Min fru, min bror, en ost och en bil, äh, snabbspolar.

Och i podden får man veta att alla i proletariatet känner varandra. Det är en Jan med dyra vinet, en Fredrik (och Filip) i Cannes, Sigge i USA (sosselandet), mediaprofilen och kändiskrögaren och en hel ankdamm full med röda ankor på middagar och i tyckarsoffor som kvackar och kvackar, med varandra och om varandra. Helt sjukt att hela media, journalist och kändiseliten har blivit en höger / vänster – fråga. Nästan äckligt.

Nu blir det samarbete (reklam): Orkar inte, snabbspolar. 

Underligt att reklamköpare betalar för reklamen. Finns det verkligen någon som inte snabbspolar, som lyssnar på reklamen. Skulle väl vara jag då, undantaget som bekräftar regeln.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply