Kvartal your enemy

Enligt devisen know your enemy lyssnade jag på Kvartals fredagsintervju med Miljöpartiets migrationspolitiska talesperson och det var minst sagt lärorikt. En unik inblick i hur andra sidan tänker eftersom sådana frågor nästan aldrig ställs eller besvaras. Just som jag kommit över chocken var det dags igen när Daniel Suhonen och Maria Wetterstrand deltog i Kvartals veckopanel

Daniel hävdar så där totalt verklighetsfrånvändande att SVT i sin iver att dölja sin vänsterprofil överkompenserar med högergäster och att då snarare har en högerprofil.

Samma märkliga känsla igen. Är det på riktigt, bor vi i samma land, är det Bizarro World? Att Ivar Arpi och Dick Erixon fått vara med som motpoler några gånger är så underkompenserat att det inte ens är mätbart. Suhonen själv som tillsammans med Göran Greider och Anders Lindberg mer eller mindre haft klippkort till Jan Hellins Samhällsprogram Opinion Live som leds av Belinda Olsson – samtliga vänsterprofiler och som i åratal åsiktssprutat vänsteråsikter på stackars licens och skattebetalare.

Men för att ge Suhonen rätt kan vi byta Belinda mot Mikael Willgert, Anders Lindberg mot Lars Bern och Göran Greider mot Henrik Jönsson. Jan Hellin byter vi mot Julia Caesar. Det skulle vara ett program jag skulle skatta för.

Nu kanske någon undrar, vilka är alla dessa? Just det.

Om det är vänsterslagsida på nyhetsrapporteringen med klimatet, Brexit, Trump, EU, invandringens kostnader och undanträngningseffekter så är det ännu värre på nöje och kultur. Just det, det är inte bara i Agenda och Rapport man har vänsterslagsida utan det gäller över hela linjen. Allt från Barnkanalen till Jills Veranda. Kan ni tänka er en barnprogramledare med SD sympatier eller någon kändis som vill hänga med republikaner i Jills veranda – utan att försöka ”förstå” – nej, det är så otänkbart att t.o.m jag skulle tycka det var konstigt. Så djupt sitter propagandan.

Bland kändisar som är med i SVT är det ännu mer extremt. Det är det t.o.m. otänkbart att vara moderat. Politisk celebritysplaining görs nästan uteslutande av vänsterprofiler eller vad sägs om den här övervikten –

VÄNSTER

Henrik Schyffert, Jonas Gardell, Joel Kinnaman, Kjell Bergqvist, Niklas Strömstedt, Filip och Fredrik, Kakan, Alex Schulman, Alexandra Pascalidou, Lisa Nilsson, Skarsgårds, Özz Nujen, Magnus Betnér, Timbuktu

HÖGER

Bert

Knappast någon jämvikt på SVT. Så en öppen fråga till Suhonen – vilka högerprofiler ser du jämnt på TV? Du får inte säga Ivar, Dick eller Åkesson. Vilken kändis lobbar för lägre skatter och stramare invandringspolitik? Du får inte säga Bert.

Det finns inga privata företag i Kina och det finns ingen oberoende skattefinansierad public service i Sverige.

Så enkelt är det – FalskaNyheter

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

One thought on “Kvartal your enemy

  • September 9, 2020 at 7:12 am
    Permalink

    Suhonen i SVT:s morgonstudio och tidigare i veckan såg jag Suhonen i ett annat program samt en krönika i Expressen av Suhonen. Det är inte så att jag stalkar mannen utan han är bara överallt .

Leave a Reply