MP och barnen

Femhundrasextitvå. Så många gånger sa Miljöpartiets Annika Hirvonen Falk ordet ”barn” i Kvartals fredagsintervju. Varje gång det blev jobbigt, varje gång något skulle kosta pengar – ”barn”. Det kändes också lite som en vuxen (Jörgen) intervjuade ett barn.

Först tänkte jag inte lyssna, en timme med MP och deras migrationspolitik kunde man verkligen vara utan en fredag – men know your enemy och det blev faktiskt intressant. Lite som att få en inblick i hur ett barn tänker, lite frustrerande dock när man trodde att det äntligen skulle gå upp ett ljus (kostnad) vid en tuff fråga men med ett galant ”barn” eller ”helig asylrätt” så var den frågan besvarad.

Just det där med att asylrätten är helig som svar på alla åtgärder och krav är också något jag aldrig kommer att förstå. Är inte asylrätten bara att man har rätt att söka asyl? Eller har jag missat något? Det betyder väl inte fri tillgång till vård, skola, boende, bidrag och permanent uppehållstillstånd. Det är väl inte det som är asylrätt?

Annars gjorde Jörgen ett bra jobb, tyvärr försent. Det var nog första gången jag hörde en journalist ställa den här typen av frågor till Miljöpartiet. Skrämmande när man tänker efter eftersom MP har dikterat migrations och flyktingpolitiken under massor av år och först nu får den här typen av frågor. Ännu mer skrämmande när man lyssnar på svaren.

Men så tänker man – vilken tur att endast 3% av Sveriges medborgare lyssnar på MP. Synd bara att Löfven och Reinfeldt ingår i den procenten.

Efter att lyssnat klart kände jag bara – jag vill inte ha delad ekonomi längre. Gör vad du vill med dina pengar men låt bli mina. Låt bli mina pengar, det är till mina baaaarn.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply