Vänstervridningen på SVT

Hanna Stjärne förstod inte kritiken om SVT:s vänstervridning i en intervju i SVT GoKväll. Hon stödde sig på undersökningar som kompisarna på SVT / Novus brukar göra och det toppar såklart mina egna erfarenheter av faktiskt TV – tittande med allt ifrån ”opolitiska” barnprogram på 70 – talet till dagens ”opartiska” USA korrar.

Jan Hellin fd. Aftonbladet brukar också ha svårt att se vänstervridningen och i en debatt i SVT Opinion Live ledd av fd. Aftonbladet Belinda där Aftonbladet Anders är ständig proffstyckare ville han ha exempel på vänstervridningar. Det är en övermäktig uppgift att börja lista alla vänstermänniskor, vänstervinklingar, propaganda och mörkläggningar – och till ingen nytta. Som att presentera fakta för en trogen partimedlem eller någon som står på globalisternas avlöningslista. Men läs här eller här eller varför inte titta själv här.

Men lite kändisspotting får tjäna som exempel. Kända kändisar i Sverige är som vi alla vet extremt kunniga och hanterar allt från barnlekar till nationalekonomi. Det valsar ständigt runt i TV, Radio, tidningar, namninsamlingar och Facebook för att sprida sina kloka åsikter, sk. celebritysplaining. Åsikter som kan vara för och emot (skojade bara) vänstern, för (skojade bara) och emot Sverigedemokraterna och för rådande svartvita fråga – just nu klimatet.

Finns det då någon vänstervridning bland dessa kända kändisar? En snabb tillbakablick de senaste åren visar –

VÄNSTER

Henrik Schyffert, Jonas Gardell, Joel Kinnaman, Kjell Bergqvist, Niklas Strömstedt, Filip och Fredrik, Kakan, Alex Schulman, Alexandra Pascalidou, Özz Nujen, Magnus Betnér, Timbuktu

HÖGER

Bert

Själv tycker jag att det lutar åt vänster men Hanna och Jan som frågar kompisarna på SVT Novus tycker inte det. Kompisarna på SVT Novus gjorde en egen undersökning. Man ringde 100 svenskar och frågade om man nyligen sett Henrik Schyffert och / eller Bert Karlsson och det blev 50 / 50. Till och med en liten övervikt till höger eftersom något fler hade sett Bert. Hanna är inte sen med nyheten och låter i GoKväll påstå att man inte kan se någon vänstervridning, snarare en liten övervikt till höger.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply