Elektriska guldfisken

Man tycker inte man ska behöva dra hela historien, hela bakgrunden inför varje inlägg. Det blir ju så tradigt att alltid först börja med yada, yada, yada.

Jag menar, folk tittar väl på TV, läser nyheter, surfar – håller sig informerade. Men på senare tid har det visat sig att den informerade väljaren troligen bara är en myt. Därför kommer först en kort bakgrund.

Vi hade ett tryggt och stabilt elsystem med vattenkraft i norr och kärnkraft i söder och behöll själva den el som producerades. Sen fick Tyskland frispel och la ner sin kärnkraft och gjorde sig beroende av rysk gas och sossarna la ner svensk kärnkraft och gjorde sig beroende av miljöpartistiska röster. 

Andra minnesvärda tillbakablickar är när Magdalena Andersson gjorde sig lustig över kärnkraft i ett tal och raljerade friskt över kärnkraftens framtid, Ygeman hävdade att vi hade överskott och Miljöpartiet ville lägga ner allt, inklusive cement, drivmedel och vattendammar. Och Vattenfalls VD la inte två atomer i kors för att förhindra nedmonteringen.

Det är ungefär bakgrunden. Bakgrunden innan vedeldning och nya lort – Sverige med 4 minuters duschar. Innan alla hälsoproblem som uppkommit p.g.a. fulved. Innan folk började frysa i sina bostäder och kommuner förpestade miljön med oljeeldning. Innan tiofaldiga elräkningar. För inget annat har hänt, det är inte så att vi har haft missväxt på el och det där med putinpriser är inget att skylla på eftersom det är helt självförvållat.

Därför är det så svårbegripligt att sossarna ÄNDÅ stiger i opinionen och att det är de som tillsammans med media attackerar regeringen, att man tillsammans bygger historien att regeringen inte håller sina löften.

Man angriper alltså regeringen för att inte tillräckligt kraftfullt åtgärda det man själva förstört.

Säg att personerna S och MP bränner alla pengar. Sen kommer personerna M och SD och lovar att betala tillbaka. Då kritiserar S personerna M och SD för att inte betala tillbaka tillräckligt och vinner sympatier på det.

Säg att S äter upp hela tårtan som var till förskolebarnen. Då lovar SD att komma med en ny tårta. S anklagar då SD med att komma med en för liten tårta. 

Den valstrategin skulle aldrig fungera om man inte var helt skamlös, hade media på sin sida och väljare som bara väntade på att få fondmatas med S propaganda. 

Det är en myt att guldfiskens minne bara är tre sekunder. Forskning visar att guldfisken kan minnas saker ända upp till tre månader. Få se nu, det var val i september. Oktober (1), november (2) och december (3) – där ser man.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply