Året i bilder

Årets bristande självinsikt

Hur vet man att man inte har någon självinsikt? Det vet man inte, därför hjälper vi Aftonbladet till självinsikt med detta pris. AB skulle kunna vunnit vilket negativt pris som helst men det räcker med det här. Ett visst hedersomnämnande bara till Anders L som senast stod i Sverige möts och debatterade FÖR slöja, bara en sån sak.

Årets bristande självinsikt

Årets märkligaste förtroende

Går till märkliga politiker. Och då framfört till Strömmar och regeringen som har fortsatt förtroende för polisledningen. Är det för mycket begärt att en politiker någon gång känner in folkviljan (representativ demokrati) istället för sin karriär och och ryter till, tydligen. Därför detta pris. Se bara hur det gick när Jomshof som enda politiker röt till mot juridiken när samtliga stenkastare friades med motiveringen att de inte siktat. Då blev det upprört i glashuset vill jag säga. Blundar och kastar sten i glashuset, helt OK enligt juridiken.

Årets märkligaste förtroende

Årets mörkläggare

I fallande ordning – MP, S o.s.v. Vad det gäller elmarknaden så var det MP och S som la ner kärnkraften och fyllde Vattenfalls styrelse med ja – sägare. Och väljarna då? Ta Skåne som exempel. S lägger ner allt vad kraftverk heter och väljarna röstar ändå på S – starke kvinna Jammalallajeme eller något liknade – och klagar sen över elpriset. Årets pris(höjning).

Årets mörkläggare

Årets respekt

Gängen, polisen, staten – alla blir brädade av socialtanten. Ingen har sådan respekt i orten som socialtanten. När socialtanten kommer darrar buset. Vad ska du göra, vad ska du göra, när socialtanten kommer för att ta dina barn.

Årets respekt

Årets insikt

Kvinnor kan inte

Packa diskmaskin. Tyska ingenjörer har lagt ner tusentals timmar på att optimera diskmaskinen med smarta lösningar, allt för att den ska kunna packas så effektivt som möjligt. Och sen fyller kvinnorna maskinen helt godtyckligt.

Promenera utan att prata. Att män inte lyssnar är en gammal skröna. Om du möter en ensam man på promenad lyssnar han på en pod. Möter du en ensam kvinna pratar hon i mobilen.

Män kan inte

Plocka ur diskmaskin. Gäller inte alla män.

Promenera och prata samtidigt. Gäller inte alla män

Årets insikt

Fem bilder från året som inte säger någonting annat än larv. En bild från året som inte syns men säger allt om den brutala verkligheten.

Årets bild på riktigt

Bilden från krigets Ukraina och den gravida kvinnan som bärs ut på bår från ett sönderbombat BB.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

One thought on “Året i bilder

  • January 8, 2023 at 7:19 am
    Permalink

    Läser i Aftonbladet att förtroendet för polisen ”dyker”. Det är så dags nu, efter knäböjande poliser, MP (ej militär polis) – poliser och deras uttalanden samt ouppklarade skjutningar var det en svensk klassiker med kärleksdrama och vänskapskorruption som släckte förtroendet. Alltid något. Nu är det bara Strömmer och regeringen som har förtroende.

Leave a Reply