Fängslande drama

Jägare sköt björn, ingen nyhet. Björn sköt jägare, nyhet. Triangeldrama och kärlek på lasarett, ingen nyhet men triangeldrama och vänskapskorruption inom den absoluta toppen för landets säkerhet – verkligen nyhet.

Underrättelsechef, rikspolischef och överbefälhavaren – där sätter vi intrigen och kan fundera över vem som tar vem, vem som utnyttjat vem och om någon annan utnyttjat situationen.

Det råder en tystnadskultur inom polisen vilket är så oerhört komiskt då det är triangeldramats högsta chefer som brukar stå i TV och mana Svenne-Banan och Ahmed att kliva fram och vittna. Nästan så att man själv nu vill kliva fram och anmäla hela korruptionshögen. Och åklagaren sen – som inte kunde se några tvivelaktigheter har minsann nu märkt att det kommit fram ny fakta.

Kan detta vara början på myndighetssammanbrottet? Höga myndighetschefer känner sig nu desorienterade när husse förlorat valet och man vet inte mot vem man ska vara trogen – så blir det proppen ur och otrohet mot allt och alla i ankdammen.

Hela historien och alla inblandade uppvisar sådan bristande professionalism att alla ouppklarade skjutningar och märkliga ageranden som t.ex. vid korandemonstrationen nu känns fullständigt logiska. Högsta ledningen har haft andra problem att hantera och tjänster har tillsatts genom vänskap.

Många gängbråk startar med något så trivialt som kärleksbekymmer. Kommer vi nu få se en väpnad konflikt mellan polisen och militären?

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply