Vin som el

Franska viner är billigare i Frankrike. Spanska tomater är billigare i Spanien och svensk vattenkraft är billigare i Sverige. Varför inte köra en Nordpool på vin och tomat?

Kan vi inte skapa en Sydpool tillsammans med fransmännen där allt vin måste handlas på Sydpoolen. På Systembolaget har jag sett att vi kan producera vin på lingon och klimataktivisterna har också dillat i oss att man kommer kunna tillverka vin i Sverige så det borde inte vara några problem med vårat bidrag. Fransmännen har sina druvor.

Lingon må vara gott men slår inte druvor så efterfrågan kommer vara större i Sverige och därför kommer fransmännen vara tvungna att exportera vin till oss samtidigt som deras vinpriser kommer stiga – men kom igen fransmän, fortfarande billigare än i Sverige så inte klaga.

Sen när börshandeln med viner fungerar startar vi en tomatpool med Spanien och därefter är marknaden mogen för att gå utanför EU. Varför inte en mellanösternpool där olja handlas på en gemensam pool med Saudiarabien, Irak och Sverige. Nu har vi visst förbjudit oljeutvinning i Sverige men här kör vi en lex Tyskland med kärnkraftsnedläggningen.

Nähä – så det går inte nu. Är det bara med svensk vattenkraft man kan göra så där, jaha, vilken otur. Att vi alltid ska förlora. Men kan vi få importera el någon kall decemberdag då om allt vi exporterat är slut, jaha, vi får se. Skål då, lite surt är det ändå – med lingonvin.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply