Den kokta grodan i micron

Ursäkta den smaklösa rubriken men det är en bra liknelse. Den kokta grodan handlar om små gradvisa förändringar som inte märks tills det är försent, man är kokt. Brottslighet, skjutningar och demografin för att ge några långkok som exempel. Det har gått lång tid, det är förståligt men ingen ursäkt. Vad kom först, Sossarna eller misslyckad politik, hönan eller ägget.

Men med elpriserna är det micron som gäller. För bara några år sedan förkunnade Merkel att alla kärnkraftverk skulle stängas och man skulle bl.a. satsa på rysk gas. Ygeman och Farmanbar stod nyligen i TV och kunde inte se några problem och Magdalena raljerade om kärnkraftverk – ”det är väl ingen som vill ha högre elpriser, blink, blink”. MP och C gick full banans på samma sätt som bortskämda alltid gjort som aldrig mött en motgång.

Och Vattenfalls VD satte micron på en minut och full effekt genom att strax innan valet meddela att kärnkraftverk var dyrt och inget att ha till strax efter valet börja prata om nya generationens kärnkraftverk och satsningar. SVT journalisten följde samma recept.

Och grodorna då? Kanske man inte kan kräva för mycket av ett långkok men micron, det måste man väl ändå kännas. Det som kokade grodan var dess egen oförmåga att bestämma när man bör hoppa. Samtidigt var det samma oförmåga som fick grodan att frysa, att sitta inne med 16 – 17 grader och elda med fulved. Det var oförmågan att hoppa – hoppa block.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply