Vem ljuger

Liberalerna har med buller och bång i media lämnat identitetspolitiken, mångfald och öppna gränser till förmån för ansvarsfull politik. Stefan Löfven ser en annalkande statskupp och regimmedia rycker ut med kompisarna på SVT Novus och levererar opinionsundersökningen “Ingen ljusning i opinionen för Liberalerna“.

Dagen efter (idag) kommer Aftonbladet (!) med sin undersökning från Demoskop – “Braksucce för Sabunis nya linje“.

Två opinionsundersökningar med en dags mellanrum och helt olika resultat – vem ljuger?

Min killgissning är att SVT ljuger eftersom: Att SVT och SVT Novus skulle ljuga till förmån för Socialdemokraterna – ganska troligt. Att Aftonbladet och Demoskop skulle ljuga till förmån för SD – mindre troligt.

Men det är som sagt bara en gissning. Vinnova har skänkt miljoner till ”Flera ledande svenska mediebolag går nu samman för att utveckla en digital plattform som ska förebygga att falska nyheter får stor spridning och spelar en avgörande roll i valet nästa år.” Det här är ett utmärkt tillfälle till att testa algoritmerna, AI:n, robotorna och faktagranskarna. Vem anmäler man till?

FalskaNyheters egna opinionsinstitut MIFFO har med sin mätning “opinionsmätningarnas opinionsmätning” gett Novus lågt förtroende vilket också pekar på att SVT är fel ute.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply