Veckobrevet T-97

Veckobrevet kommer idag från vuxendagiset ankdammen.

Hemtjänstpersonalen i Borås som saknar körkort får åka taxi till sina brukare. Nästa steg är körkortslösa taxichaufförer. Två chaffisar i varje bil och den socialistiska staten har lyckats fixa anställning till alla.

Vänstern är ju för osköna. Man vill stöka undan NATO frågan, pensionerna och kärnkraften innan valet för att inte få den debatten i valrörelsen. När högern på samma vill stöka undan abortfrågan så går inte MP med på det eftersom man tänker köra oskönt i valrörelsen.

Tänk dig gangsterrap i bakgrunden.

Du har precis tagit ut 5000 på bankomaten och känner en kniv mot ryggen. Rånad. Du får tillbaka 500 om vi glömmer det här.

Tänk dig Monica Törnells Vintersaga i bakgrunden.

Upp 5.30. Skrapa frost, skrikiga barn. Jäkta till jobbet, jäkta hem, jäkta i säng. Du får 1000 kr tillbaka av Mikael Damberg om vi glömmer det här.

Musikförläggarna slutar att dela ut pris till brottslingar (men det var väl bra) men P3 (du och jag) tänker fortsätta. Man måste kunna skilja på verk och värk (våldshandling).

Vad är grejen med stödpartier som är emot. V och MP är emot NATO, V och MP är emot kärnkraft. Ska inte stödpartier stödja. Och sen så ska S stödrösta på MP så att MP inte åker ut och kan fortsätta vara emot. Men just det, politiska frågor är inte så viktiga utan det är makten och emot SD, och där är man överens. Å andra sidan har S tidigare också varit emot både NATO och kärnkraft.

I veckan togs tankeförbudet på kärnkraft bort. I åratal har Vattenfalls VD, Sossar, Muppar och Farmanbar försökt lura i oss att ingen vill satsa på kärnkraft, det är för dyrt, för fult – ja Mupparna har t.o.m. försökt med att det är gårdagens teknik till skillnad mot vindkraft minsann. Nu kom veckans vändning – vi ska undersöka den eh, nya tekniken – små kärnkraftverk (SMR) som alla andra pratat om i flera år.

Räntehöjningen i veckan är den högsta på 20 år har det hysteriskt basunerats ut hela dagen. En höjning av räntan med 100-200% låter tufft, en höjning med 0,5% låter inte lika tufft.

Och så blev det då ett avtal med Turkiet, eller? Det spekuleras vad som har avtalats men alla är hemliga. Avtalet känns dyrt men är något man vill ha, ungefär som med en Tesla. Sen börjar Erdogan glappa och demokratin mörkar avtalet och inte lika mycket demokratin berättar vitt och brett.

Trots att befolkningen har ökat med en miljon de senaste åren och trots att vi har arbetslöshet börjar det bli brist på arbetskraft inom de mest märkliga yrken. Brist på restaurangpersonal, brist på säkerhetspersonal, vårdpersonal, lokförare och nu senast – brist på taxichaufförer! Hur är det möjligt? Åker de två i samma bil? Kanske man måste göra som polisen och sänka kraven. Räcker väl med att kunna trafikljuset. Å andra sidan blir det inte bra då vi även har brist på vårdpersonal och poliser.

Många förstagångsväljare i år. Bolibompadraken och influencern Margaux kommer sköta partiledarutfrågningarna. En opartisk influencer, vildar och drakar. Allt värdigt ett vuxendagis.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply