Rätt var det är så går det en propp

Tyskland har gjort sig beroende av rysk gasimport och Sverige har gjort sig beroende av tysk elexport.

Det lät så märkligt att jag måste skriva det igen, via har höga elpriser för att vi gjort oss beroende av tysk elexport. Hur gick det till, röstade vi, avtal, måste någon annan exportera, brukar det inte bli bättre när man får exportera?

Frågorna är så många kring den obegripliga elmarknaden. Vi stoppar in en massa billig el i det ytterst märkliga NORDPOOL och ut kommer svindyr el. Vad händer på det där märkliga stället NORDPOOL som varken ligger på Nordpolen eller tillverkar någon el utan bara är till för att fördyra elen. Låter som den perfekta målvakten för regeringen, det var inte Farmanbar som förstörde elmarknaden – det var Nordpool, det var inte Maggan som höjde priserna det var Putin.

Sossarna är världsmästare på att skylla ifrån sig. I flera år har elmarknaden misshandlats men nu är det helt plötsligt Putins fel. Däremot är det visst tack vare Sossarna att pensionerna ska höjas EN MÅNAD INNAN VALET!

Jag ogillar kommunism men när det kommer till sol, vind, vatten och atomkärnor har jag en liten kommunistisk ådra i mig som säger att vi äger det tillsammans. Speciellt när vi varit med att finansiera dammar och kraftverk med skatter. Så Nordpool, regeringen, Vattenfall – se nu till att betala tillbaka och låt bli att exportera bort all el, speciellt när vi (svenska elkunder) ändå inte får ta del av vinsten.

Det börjar t.o.m. att pratas om elransonering. Måste vara första gången vi måste ransonera något p.g.a. inkompetens eftersom vi har lika mycket sol, vind, vatten och atomkärnor som för tio år sedan. Tänk om vi kunde ransonera inkompetens istället, endast 100 ledamöter istället för 349 i riksdagen.

Tittar in i proppskåpet, åh fan, det har gått 6 proppar:

 • 2 miljoner nya elkunder, proppen gick
 • Nedläggning av kärnkraftverk, proppen gick
 • Bristande ledningsunderhåll och utbyggnad, proppen gick
 • Det mojnar, proppen gick
 • Elexport, proppen gick
 • Elbilar, stål utan kol, Facebooks datahallar, proppen gick

Inte konstigt att ingenting fungerar. Synd att man bara får byta proppar vart fjärde år.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

2 thoughts on “Rätt var det är så går det en propp

 • June 23, 2022 at 1:09 pm
  Permalink

  Någon smart ass har påtalat för FalskaNyheter att bilden inte visar proppar utan automatsäkringar. VI VET! Det var bara lite konstnärlig frihet med proppar, låter bättre. Sen är det så att vi bytte från proppskåp till automatsäkringar när regeringen tillträdde, förstod att det skulle smälla lite då och då.

 • June 23, 2022 at 1:10 pm
  Permalink

  Kakabaveh tror hon har makt men det är ingenting mot FalskaNyheter som sköter proppskåpet. Regeringskansliet hörde av sig och undrade om vi inte kunde fälla tillbaka säkring 2 som hade utlösts. Den går till Farmanbars sminkspegel så nu är det kris på riktigt.

Leave a Reply