Veckan i messmör

En modern variant av min tids westernfilmer där tuffingen (Clintan) kom inridande och befriade stadens invånare från det trakasserande  gangstergänget är barngänget och dialogpolisen.

Äpplet, systerskepp till Vasaskeppet har hittas. Det kommer aldrig att bärgas eftersom vi inte har råd till skillnad mot 60 – talet.

Apropå inte råd. Barnen ska inte få några pepparkakor eftersom kommunen måste spara, endast ett år efter att Magdalena Andersson påstod att Sveriges ekonomi gick som tåget och ladorna var överfyllda. Från överfyllda lador till inga pepparkakor på ett år – någon är mytoman eller kanske något räknat fel (Evry). Någon borde ställa till svars. Nähä.

Politiker och myndighetspersoner har upphandlat till lägsta pris (igen) för att spara på skattebetalarnas pengar med den påföljden att förbifart Sthlm blir 3-4 miljarder dyrare, inställda operationer och grönmögel. Alla som någonsin köpt något vet att man sällan tar det som är extremt mycket billigare än konkurenterna. Follow the teaterbiljetter.

En lam ursäkt – ledsen att operationen blev inställd, tyvärr 4 miljarder dyrare förbifart STHLM, tråkigt med 4 års försening. FYRA ÅR – tunneln under engelska kanalen byggdes på 6 år, hela Dubai byggdes på 20 år. Ansvar någon? Eller åtminstone förbannade någon? Nähä.

Politiker i västra Stockholm lurar sängen av gamla människor, förbannad någon? Nähä.

I SVT:s Opinionlive debatterades förskolan i Umeå som endast ska erbjuda vegansk kost. Klimatsmart vegansk kost i Umeå – hur går det ihop??? I Samma program diskuterades aktiv dödshjälp. Man vill bestämma att du ska bli vegan och bestämma att du inte ska få dö när du är gammal och svårt sjuk och däremellan vill staten bestämma allt.

Sverige kan inte utvisa personer klassade som säkerhetsrisk av SÄPO och Turkiet tänker skicka terrorister till Sverige.

En ekonomi som går som tåget och överfyllda lador ena året och inga pepparkakor och krisande kommuner andra året. Stor brist på vårdpersonal ena sommaren och övertalighet på KS ett halvår senare – kan nog var veckans största lögn levererad av sjukhusdirektören. Någon som blev upprörd? Nähä. Någon som demonstrerar? Nähä.

Och så har det skjutits och sprängts igen i Malmö och det enda man ser är poliser med sina blåa band. Har någon, har endast en enda människa åkt dit? Nähä, upprörd någon? Avgår någon, tar någon ansvar? Kanske Löfven ryter till med ett ”oacceptabelt”. Vänta nu Stefan, ett sådant kraftuttryck kanske gynnar SD. Bättre då att tömma hela arvsfonden och köpa pepparkakor till buset, det blir nog bra. Kalla till möte och bjud på pepparkakor – ja inte till dagisbarnen förstås utan busbarnen.

Höjda biljettpriser i tunnelbanan och datatjänster har varit triggers för stora demonstrationerna i Chile och Irak. Vi svenskar är totalt sönderskattade och inte ens en 50% höjning av plastpåsar fick oss att reagera. Visst, vi kan ju låtsas att det är för miljöns skull men vi vet alla att det bara ytterligare en utsugning av dina pengar. Någon som demonstrerar? Nähä.

Precis som man tänkte runda av förra veckan råkade jag se SVT:s nyhetsmorgon på måndagsmorgonen. Ett inslag om livesända slagsmål visades och diskuterades. Den kvinnliga programledaren sa sig vara chockad och konstaterade att det inte var många kvinnor man såg – vilket är nyspråk för, ja titta själva. M.a.o. allt kommer att rulla på som vanligt. Upprörd någon, ja – jag.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply