Två udda rubriker om kriget

Nu blev du nyfiken. I veckan dök två nyheter upp med kopplingar till kriget i Ukraina som genererade två klatschiga rubriker här på FN. Något gemensamt förutom kriget, vet inte. Kanske djur då, några uppför sig som djur andra debatterar med djurliknelser eller varför inte skit och skitsnack.

Män i grupp bajsar hur som helst

Ett chockerande reportage på SVT Rapport från Ukraina om en från ryssarna ockuperad och sen återtagen stad. Ryssarna hade slagit läger i en fabrik och vi fick följa med kvinnan och fabriksägaren tillbaka efter att ryssarna lämnat. Det var ett fullständigt kaos. Allt sönderslaget, matrester och förbrukade konserver kastade överallt. Det värsta var att det låg bajs lite här och där. Man har alltså ätit och skitit lite hur som helst.

Män i grupp i krig kan inte uppföra sig. Jag har mycket svårt att tänka mig att en man bara skulle sätt sig och skita på golvet om det även fanns kvinnor där. Jag blir lite orolig över vad kriget gör med en. Skulle jag också kunna uppföra mig så där. Bajsa på golvet, hiva den uppätna konserven på väggen.

Nu kan jag inte tänka på annat när jag ser ryska höjdare med fina kostymer och dyra klockor, en otrevlig inre syn som inte försvinner.

Det kom ett krig emellan

Försvarsminister Hultqvist har varit benhård med att han och Socialdemokraterna aldrig kommer gå med i NATO. Nu håller han och Sossarna på att svänga och i en intervju i SvD där han pressas kommer förklaringen till svängningen – ”det kom ett krig emellan”. Ska det var en förklaring? Har Hultqvist, Socialdemokraterna och Försvarsmakten (HSF) planerat ett icke medlemskap i NATO utifrån att det inte kommer bli några krig, man slår sig för pannan.

HSF planerade inte för krig, MSB planerade inte för pandemi. Vilka myndigheter vi har. Och S ökar. Det är som väljarna inte tror att förd politik påverkar samhället.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

One thought on “Två udda rubriker om kriget

  • April 29, 2022 at 7:14 am
    Permalink

    Bra plan. Om inget krig, inte med i NATO. Om krig, med i NATO. Att ingen annan tänkt på det.

Leave a Reply