Polisen och påskupproret

Det har tagit en vecka att smälta påskmaten, nubbarna och bilderna av stenkastare och brinnande polisbilar. Det är så monumentalt att man inte vet var man ska börja. Att behöva bevittna eländet i kontrast till Ukraina och deras kamp mot Ryssland gör det ännu värre. Det får helt enkelt koka ner i:

  • Polisen retirerade
  • Journalister och politiker flyttar fokus

En kapten lämnar inte sitt skepp, en president lämnar inte sitt folk, en politiker lämnar inte sitt land och en polis lämnar inte sin utrustning eller post. Det är illa nog att man inte kan demonstrera, ännu värre är det att polisen retirerar. Lägger man till att en del politiker och journalister (av alla) börjar rucka på demonstrationsrätten finns det ingen längre som står upp för demokratin, ingen som står upp för yttrandefriheten.

Jag förstår att massor av poliser gör ett jättejobb och jag skulle inte heller vara så tuff när stenar flyger men att se poliser som flyr en stenkastande pöbel eller polisbilar och utrustning som lämnats vind för våg och sen brinner är nog det värsta och mest pinsamma jag sett i Sverige.

Finns det verkligen ingen som ansvarar för eländet? För än så länge har ingen avgått. Polischefen, justitieministern – hallå? Man varför skull de? Inget ansvar kommer ändå utkrävas av väljarna. Socialdemokraterna ökar. Det är som att väljarna inte tror att samhällsutveckling och politik hänger ihop.

Men en katastrof – demonstration är ändå en demonstration. Kanske inte vad Paludan hade tänkt sig men tack för demon. Att det var illa visste man, men så här illa. Och med militärens viftande med prideflaggor och nya värdegrund blir man mörkrädd. Kommer försvaret också dra om Ryssen kommer?

För övrigt:

Om det nu är pinsamt att se brinnande polisbilar så är det nästan lika pinsamt att se stenkastande vuxna.

Vet inte om media vill flytta fokus på något sätt genom att säga att barn och ungdomar kastar sten. Det är illa nog, men det var också många vuxna.

Vi får inte låta terroristerna vinna brukar det heta. Minsta backning nu och vi har gjort just det.

Lite siffror i matchen. Över 100 skadad poliser, minst 10 brinnande polisbilar och massa miljoner upp i rök på ena sidan och två anhållna och NOLL ansvar på andra.

Är det inte väldigt udda att lyssna på journalister som vill inskränka på yttrandefriheten – det går liksom emot allt.

Det är så extremt pinsamt att följa Ukrainas heroiska kamp mot det som skedde i påskupproret. Folk som kastar sten på sitt land och polis som backar undan jämfört med Ukrainas kämpande och stolthet.

Åsså lite svensk maskirovka

KD:s partiledare Ebba ifrågasatte det märkliga med hundratals skadade poliser och knappt några skadade demonstranter. Varför användes inte verkanseld? Och vips så högg Morgan, Märta och hela vänsterliberala proffstyckareliten med fokusförflyttning och vantolkning så att debatten kan handla om annat och ansvariga helt plötsligt kan anfalla. Klassisk svensk maskirovka som i alla debatter, även lex Kvartoft som ägnade en hel Agenda sändning åt att diskutera ordet klan.

Åsså en brasklapp

Måste man verkligen. Tydligt det. Det flesta poliser är bra. Jag skulle inte vilja att vi hade ett samhälle utan poliser och jag skulle inte kunna gjort det bättre själv. Förutom då jobbet som justitieminister såklart.

mood board

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

One thought on “Polisen och påskupproret

  • May 11, 2022 at 8:27 pm
    Permalink

    Så polisen hade minst tre underrättelserapporter som varnade för oroligheter men trots det stod polischefen i TV och menade att min inte kunde förutse oroligheterna.

Leave a Reply