SOSSE-NÖFF

Jag har några vänner som är Socialdemokrater, de blir allt färre men några finns kvar. Jag brukar kalla de SOSSE-SVIN. Känns bra, en tydlig markering liksom. Jag menar – har man förstört ett helt land och orsak ett enormt lidande för människor så är SVIN ett passande ord. Och självklart är det en kollektiv SOSSE-SKULD.

Kanske SOSSE-SVIN t.o.m. skulle passa som ett nyord i 2019 års nyordslista. Rakt mellan alla PK-ORD som klimatnödläge, tågskryt och Gretaeffekt skulle SOSSE-SVIN komma. Skulle vara kul att höra språkrådet sitta och bolla med ordet SOSSE-SVIN och reportrar som går omkring på stan och frågar allmänheten vad de tycker om SOSSE-SVIN.

Jag är inte först. Tydligen har Henrik Schyffert kallat SD – väljare ”SD – SVIN” eftersom det har näthatats eller så har Aftonbladet freestylat men faktum är att man tydligen är ett SD – svin. Snacka om polarisering, SOSSE-SVIN mot SD – SVIN. Snacka om bra debattklimat men det är Svenne som näthatar. Snacka om kollektivt skuldbeläggande men det är Svenne som är generaliserar. Hur som helst – intressant att näthatarna nu tydligen skriver under med ”SD – väljare”.

Kanske något för Löfven att ta upp i nästa debatt nu när rasistiska rötter, fascism, brunsmetande och högerextremkletande har förlorat sin kraft. Säg SD – SVIN i nästa debatt för det är ju ganska kraftfullt och numer erkänt som god ton av media och kändiselit. Till skillnad mot oss ”vanliga människor” som får näthat lite försiktigare och med klass som t.ex. –

Jag såg Henrik skotta snö i ett program som handlade om komiker som möter Hasse och Tage. Det såg ut som om Henrik inte gjort ett handtag i hela sitt liv när han skottade. Typiskt nya arbetarklassen.

I vanliga fall skulle man behöva brasklappa ”jag är emot näthat”, ”alla sossar är inte svin” m.m. men jag gör inte det. I vanliga fall skulle man välja sina ord men jag gör inte det. För i stian uttrycker man sig så här och får cred för det. Kanske guldspade, årets jurist eller folkbildare. Bara vänta in kändislikesen. 

Trots att jag tillhör den onda sidan kan jag inte riktigt förmå mig till att sätt den rubriken jag skulle vilja. Det får bli en mildare variant – men hey – det är som vanligt.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply