SM i epitetkastning

Efter att ha sett Henrik Jönssons Youtube film om bl.a. härskartekniker kom jag att tänka på Linda Sneckers (V) insats i gårdagens debatt i Riksdagen. 

På en fråga från Adam Marttinen (SD) – 

”Som en reality check – är samtliga dom här individerna som ska utvisas enligt lagen om särskild utlänningskontroll att benämnas som fattiga individer?”

Kom svaret från Linda Snecker (V) –

”Sverigedemokraterna som har så mycket gemensamt med våldsbejakande jihadism, ni hatar feminister, bögar och flator, klimataktivister ni är väldigt sugna på att förminska och inskränka religionsfriheten, det är spännande att ni har så mycket gemensamt.”

Det var alltså svaret. I Riksdagen, av en riksdagsledamot, med 60 – 70 000 i månadslön kommer detta floskel / snömos ut i en debatt om viktiga saker. Och det är inte första gången, snarare är det vanligt i debatter mot SD, aldrig sakfråga utan bara människovärde, 30 – talet, stöveltramp m.m.

Några dagar innan i en debatt var det Oscar Sjöstedt som fick smaka på Ulla Andersson (V) och Fredrik Olovsson (S) vantolkningar, 30 – tal, Ungern, Trump och icke debatt.

Det har gått så långt nu med 7 – klöverns härskartekniker att det slagit över till en förminskningsteknik, av de själva. För oss andra är det en bra ”reality check” – när harangen kommer vet vi att det inte finns något annat. Det är tomt, ingen insikt, slut på argument, slut på politik – avgå.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply