Skämsmask

Jag har väl då aldrig hört sådant svammel kring en sådan uppenbar fråga som idag på den dagliga presskonferensen om Corona på FHM om munskydd. Att munskydd PÅ skulle vara bättre än munskydd AV måste väl rimligen de flesta förstå. Förutom då proffsen som ska vägleda oss. Likt en riktig tekniknörd ska man snöa in sig på teknikaliteter, det är regler, evidens, forskning m.m. istället för sunt förnuft.

Men nu fick ändå myndigheterna äntligen krypa till korset om än väldigt inlindat. Det var om det möjligtvis inte regnar och är jämn vecka så kanske, kanske man kunde sätt på det där jäv… munskyddet.

Men det är fortfarande livsfarligt om man skulle lyckas stoppa in hela munskyddet i munnen och kvävas eller man istället täcker ögonen med munskyddet och därmed blir förblindad. Även farligt att slicka på munskyddet då det kan ha blivit kontaminerat. Så det är med starka reservationer man får använda det där jäv… munskyddet.

Sen kan ni ju försöka beställa det där jäv…, lycka till.

Och sen kom M(usic)S(olution)B(est). Nu har man tänkt till. Inga lager, ingen plan, trötta på att inte hitta ryska troll och framför allt – inga munskydd. Vad göra? Efter ett dygns brainstorming och inspirerade av Friggebo tänker man sig köra en ”we shall overcome” och samtidigt rädda en väldigt utsatt grupp med jobb – kändisar. Skådespel till folket!

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

2 thoughts on “Skämsmask

  • May 8, 2020 at 12:31 pm
    Permalink

    Jag fattar inte. Om man har munskydd PÅ så kan man tydligen råka peta på munskyddet och sen få virus på fingrarna. OK. Men kan man inte göra exakt samma sak med munskydd AV. Jag fattar inte den anledningen.

  • May 8, 2020 at 12:35 pm
    Permalink

    Anledning falsk trygghet. Jag fattar inte den anledningen. Finns det någon som tror att ett munskydd för 2,50 från Apotea skulle skydda dig fullständigt från ett pandemivirus som skövlar över hela världen och där vårdpersonal går i rymddräkter för att skydda sig (ja – inte de på äldreboenden förstås). Jag fattar inte.

Leave a Reply