S trollfabrik på Flashback

Idag presenterade Socialdemokraterna sin valstrategi men nämnde ingenting om trollfabriken. Delar av fabriken har nyligen avslöjats då de spred en nidbild av politiker från SD och M och i söndagskväll var det dags igen på Flashback med tråden –

Jimmie Åkesson (SD) överkörd av Annika Strandhäll (S) i Agenda 2018-01-28

Alla vi som hade sett debatten förstod direkt att det var troll i farten. Inget konstigt med det eftersom det händer efter alla debatter och både från vänster och höger. Skillnaden den här gången var att det kändes organiserat. Tråden startade ganska omgående efter debatten och flera konton skrev kraftigt vinklade inlägg. Om man är riktigt konspiratorisk så kan man tycka att även Annika Strandhäll använde sig av ”Flashback repliker” i debatten.

Har trollandet stigit upp en nivå från SSU och hardcore S till VU? Sitter man i VU och diskuterar trollstrategier på ena sidan och på andra sidan hur man ska skylla på ryssarna eller SD. Och hur ska “ledande svenska media” reagera när det upptäcker att S trollar och de själva står för fake news. Blir det ridå och återbetalning av skattebetalarnas 13,5 miljoner? Så kan det gå när man lever i en filterbubbla.

Undrar hur trollen tänker när man trollar något som så enkelt kan kontrolleras. Eller räknar de med att ingen tittar på Agenda. Trollrubriken borde göra folk intresserad och därmed själva titta på debatten och sen dra sin egen slutsats och då har trollandet fått motsatt verkan. Kanske är det SD som dubbeltrollar eller SVT för att locka tittare? Nä, lutar nog åt S ändå. Frågan är bara hur högt upp trollandet går – vem är trollmor eller trollfar?

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply