Politikerveckan i Mumindalen

Det gamla röstfisket har har aldrig varit mer aktuellt. Pensionär – rösta på S så får du några hundralappar. Elkonsument – rösta på S så får du några tusenlappar, iofs efter valet men ändå. Iofs dina egna pengar men ändå. Staten har som bekant inga egna pengar utan beslagtar genom skatt eller sätter på blåskontot i form av lån – du betalar i vilket fall.

Det var morgon i Mumindalen och Muminpappan lovade 60 miljarder guldpengar från Vattenfalls skattkista till alla elkosumenter. Guldpengar som skulle ha använts till att bygga ut nätet så att även elområde SE4 kunde få el, nu ska guldpengarna istället gå till fler röster till S så att man tillsammans med MP kan lägga ner resterande kärnkraft så att det bli mörkt, kallt, fattigt och fossilfritt i Mumindalen.

Det var kväll i Mumindalen och alla som skrattat åt Twitterpresidenten fick nu se Tik-Tokpresidenten, ingen förargades, ingen tyckte det var märkligt för i Mumindalen är 40 det nya 12. Om människomamma eller människopappa fjantar runt på Tik-Tok så skäms människotonåringen ihjäl sig. Men när Muminpresidenten gör det samma är det tydligen bara lite avkoppling från Natoansökningar och skattkistan.

Mårran har också framträtt i SVT:s partiledarutfrågning och det var över en timme utan svar och galenskap. Vad är det för mening med att ha utfrågningar om inga svar.

Mindre än en månad kvar tills ny Muminfamilj ska väljas och det lovas, ljugs och fjantas som aldrig förr. Bara en massa märkliga narcissistiska muminfigurer finns att välja, om de ändå kunde hålla sig i sagovärlden och låta riktiga människor styra dalen.

Till protokollet: Gillade aldrig Mumindalen som liten, lite samma obehagliga känsla som Vilse i pannkakan m.m. Vi är alla skadade, troligen därför de kan hålla på.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply