Priviligerad ELGUBBE bestämmer när andra ska duscha

Allting går åt fanders eftersom verklighetsfrämmande och privilegierade gubbar och kärringar bestämmer vad knegare ska gör och inte göra. Typ författaren eller talskrivaren som visst tycker man gå i pension vid 70 eftersom det är så kul att arbeta.

Nu har vi Johan Hasslare med flexibla arbetstider som i en artikel i SvD likt Marie-Antoinette undrar varför inte pöbeln förbrukar el på natten då den är mycket billigare. Som tycker att Svenne Banan kan gå upp 03.00 för att ladda diskmaskinen och sen ta sin dusch och sen behöver inte Svenne Banan gå och lägga sig igen eftersom han ändå ska upp 05.30.

Eller Lisa Fisa kan ladda diskmaskinen 04.00 och sen passa på att dammsuga samtidigt eftersom Johan Hasslare inte vet att en del människor bor i HYRESHUS med GRANNAR. Eller va fan, pöbeln kan väl vända på dygnet och hålla igång på natten då elen är billig. WIN – WIN eftersom Hasslaren då skulle slippa att trängas i innerstan och kanske det hux – flux skulle bli billigare el på dagen så att Hasslaren kunde brassa sin air condition på max utan att skämmas.

Jag hade för länge sedan en prismedveten kollega som varje natt gick upp för att starta diskmaskinen, efter ett års förstörd nattsömn räknade han ut att han hade sparat någon hundralapp. Av och på med LED lampor, vattensnåla duschar och maskiner har ingen större betydelse. För hushållen handlar det framförallt om värme och till viss del vatten – allt annat är på marginalen. Förutom då för Hasslaren som även ska ladda sina tre Teslor, elbåten och poolen.

Att det är Hasslaren och hans kompisar i S – regeringen som lagt ner kärnkraft och kopplat ihop oss med ett land som lagt ner ännu fler kärnkraftverk och obegripligt nog gjort sig beroende av rysk gas. Det vill inte Hasslaren kännas vid, nä, det är Svenne Banan som tar lyxdusch på morgonen eller kvällen efter en dags kroppsarbete som är problemet.

Slutligen, ett tips från mig till sosse-adeln och Jan som sitter och lyssnar på sin hustrus Bach klinkande och hoppas på att budgeten inte innehåller nedskärningar för kulturen. Om det är ett elpiano, klinka på natten så ska vi få se vad öfre östermalmarna tycker om elspartipsen.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply