Migranter återvänder med chartrat flyg

Det är stor skillnad på om det är migranter eller flyktingar som återvänder med chartrat plan ifrån gränsen mellan Polen och Belarus till Irak. Özz Nujen har i varje fall listat ut hur det är och twittrar –

Ursäkta men vad är det för AS som kallar flyende, livrädda och utnyttjade flyktingar för migranter”

Då är man ett AS nu också. Sorterar in det mellan Löfvens fascist och Hultqvist gris. Det är vad det kostar att inte vilja ha svängdörrar till gräns. Men det är sååå 2015 att behöva ta skit för att man vill ha en reglerad invandring. Özz m.fl. har inte alls samma stöd den här gången. Kanske folk har tröttnat.

Men det var ändå nära. SVT inledde alltid rapporteringen med ett styrkeord – kallt, eländigt, barn och en och annan AS – naiv kändis fick komma till tals. Wolodarski, Lindberg et al. började ånga upp. Men det blev aldrig något momentum. Det blev aldrig något 2015 och vi svenskar kan nog pusta ut och konstatera att vi precis sparat ungefär 100 tusen miljarder kronor.

En stor anledningen till att opinionen inte tippade över var för att SVT inte längre sänder SVT Debatt. Inga kulturjournalister eller kända kändisar, inga tokliberaler eller batikhäxor, inga godhetsknarkare, asyladvokater eller asylentreprenörer fick komma till tals. Tack för det SVT. Tänk vad vi skulle kunna spara om vi la ner hela rasket. SVT kostar oss skattebetalare förutom skattepengarna miljarder och åter miljarder i agendaprojekt.

Inget SVT: inget mörkande om brottslighet, ingen förskönande migration, inga öppna gränser, inga nedlagda kärnkraftverk och strösslande med vindsnurror och elbilar. Isen och isbjörnarna skulle fortfarande finnas på Nordpolen och havsnivån hade inte stigit med ett par meter och munskydd hade varit ett vapen i pandemin. Socialdemokraterna hade inte kunnat trixa sig till makten efter varje val, o.s.v.

Vad har inte SVT kostat oss? Vad blir allt omräknat i pengar? Gigantiska summor jag inte tänker räkna fram utan konstaterar bara. Det skulle kunna vara en barnmorska per födsel och pension vid 65 – lätt.

Sen kan man inte låta bli att undra. Alla har en mobil, alla har internet, alla kommunicerar så vad är det som får en migrant (vilket AS jag är) att betala 20 000 och sen tro att man får uppehållstillstånd, utbildning, bostad, bidrag, arbete (nåja, inte så viktigt) m.m. Kan det var Lukasjenko, Özz, kan det vara SVT, kan det vara Annie eller Bolund? Personligt ansvar? Alla pullfaktor – spridare borde återbetala migranternas 20 000. Och med egna pengar den här gången.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply