Många dollar från Qatar

Samma visa varje gång. Först ska det beslutas om vart nästa WM eller OS ska arrangeras. Det mutas och konspireras i klass med svensk inrikespolitik. Sen går den mest tvivelaktiga segrande ur striden och ingen tycker det är konstigt (som svensk inrikespolitik).

Långt senare, när alla arenor och hotell är byggda. När allt ska dra igång – DÅ, dyker de upp, när det liksom är utbetalt. Förbunden, utövarna och journalisterna börjar spela präktiga godhetsknarkare och mänskliga rättigheter och arbetsvillkor är helt plötsligt jätteviktigt. Saker som inte alls var viktigt när stacklet var på.

För några år sedan när Qatar betalade mest för att få arrangera fotbolls WM tänkte jag att de måste skoja. Sen rullade åren på i tystnad och nu kryper hycklarna fram. Man pratar om sportswashing, länder som försöker förbättra sin image med stora sportevenemang. Jag skulle hellre säga whitewashing, nu kan svenska journalister skriva spaltmeter om hur goda vi är. Sätta på såg en vit linneskjorta och åka till Qatar för att göra upprörande reportage.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply