Inför kvällens Svenska Nyheter

SVT:s Svenska Nyheter är ett program med politisk satir och unikt på så sätt att de endast slår mot oppositionen. Unikt i västvärlden. Nästan som om det var finansierat av staten.

Där har man laddat hela veckan för att på fredag få explodera i ett blåbrunt crescendo. Likt SVT Agendas journalist Kvartoft som ägnade hela gängkriminalitets – intervjun med polischef Löfving till att älta om det var rätt att använda ordet klan. Kommer fredagen ältas i SD och det blåbruna. Så har man brusat bort denna veckas debatt, skjutningen, fuskande skolmätning och mumlande statsminister.

Inte ens att Miljöpartiet vill gå in och styra så att nästa veckas program tvunget måste innehålla 15 minuter klimatagenda upprör redaktionen eftersom de är helt i trans med att få SD – raljera med blåbrunt. Tror nästan att jag skulle föredra 15 minuter skrämsel om nedläggning av flyg, bensin, kärnkraft, skolval och kött en fredagkväll än det så förutsägbara SD raljerandet.

Gör en sketch om Bolund istället. En Bolund som spelar Alfapet med egen ordlista i hyrd kostym och hyrda skor. Eller Bolund på dagis som blandar färgen rött och grönt. Det skulle vara roligt. Eller Nooshis knegarsnack om hennes förträffliga skoltid, i en friskola, hysteriskt roligt. Eller skicka de där två utrikeskorrarna till Danmark och fråga vad danskarna tycker om svensk – PK. Eller varför inte bara sända den där samproducerade debatten med dansk TV där Henrik Arnstad var med – det är satir på hög nivå.

EDIT – Ok, ok – jag hade fel. Det var ett bra avsnitt. Fast de hade väl kunnat gjort något roligt på Bolunds hyrda skor. Tar och gömmer undan det här med några månader.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply