Grisig teater i tre akter

Regissörerna på Sveavägen samlades och satte upp talpunkterna. Några memorerade och en fick en fusklapp, nu skulle det ut och bedrivas kampanj för Socialdemokraterna a.k.a smutskasta SD.

Först ut var det vanliga smutskastargänget med Morgan, Ygeman, Strandhäll och Baastad som verkar ha någon slags Facebook och Twitter gräddfil. Trump skulle omgående flaggats för mindre. Manegen var nu krattad för en ny stjärna, försvarsminister Peter Hultqvist. Med fusklapp och spökskrivare gav han sig ut i strid.

Två debattartiklar och en TV debatt med allt det sämsta man kunde hitta om sig själva fast omvänt kletat på SD. Uttrycket “som man känner sig själv känner man andra” är passande, förstår du uttrycket S – väljare eller måste jag förklara?

Akt 1. Debattartikel 1

S – partiet det aldrig är synd om. Så fort S får kritik åker pinsamheterna fram.

“Varför är det alltid synd om Sverigedemokraterna?” – För att de alltid måste föra debatten på så låg nivå.

“De har en partiledare som ständigt framträder som antingen oinformerad” – Löfven hade inte en aning om att Ygeman outsourcat hela Transportstyrelsens databas.

“hal ål” – och i ett senare inlägg kommer du skriva “sminkad gris” – vad är det för språk, är det att höja debatten eller kanske du pratar till väljarna på väljarnas språk (S – väljare alltså).

“Tonläget och stämningen framgår med önskvärd tydlighet för var och en som följer riksdagens debatter.” – Nu trodde Hultkvist att ingen tittar på riksdagens debatter. Tyvärr, jag gör det och kan meddela att det är i stort sett alltid är Löfven som sänker debatten.

“stormtrupper i sociala medier” – stormtrupper, en nazistisk halmgubbe. Hultqvist, titta i Facebooks och Aftonbladet Debatts kommentarsflöde ska du få se på dina egna stormtrupper, tragiskt att läsa.

“Vid sidan av detta verkar de i högerextrema så kallade alternativa medier” – Vad är det som är högerextremt Hultkvist, kan du ge ett exempel. För övrigt så består SD av en massa f.d. S – väljare. Då måste väl ändå S också vara högerextremt.

SD:s ”järnrörsman” – Oj, oj, oj – den gamla. Är det inte över 10 år sedan. Det har runnit många fyllekörningar, grå vargar och pedofilskandaler under broarna sen dess. Här är en lista på 211 Socialdemokrater som bl.a. delat porrbilder, skjutit, mutat, korrumperat, hembesökt och kört drogpåverkade

“högerextrema Swebb-TV. Den kanalen spärrades senare på You Tube på grund av att man bröt mot reglerna om hatretorik.” – Högerextremt igen, kan du ge ett exempel vad som är högerextremt med SwebbTV. Sen var det nog inte YouTube utan S som låg bakom avstängningen. Brukar inte kommentera särskrivningar, grammatik m.m. eftersom det skulle vara att kasta sten i glashus men – You Tube – skvallrar om en hel del. Löfven har aldrig näthandlat och Hultkvist har aldrig tittat på YouTube – eller SwebbTV.

”välj sida och förbered dig för strid”, Mattias Karlsson: ”seger eller död”. Detta politiska språkbruk är väl känt från svenskt och tyskt 1930- och 1940-tal. Undrar om det inte är tredje nazist anklagelsen i samma debattartikel. Hur var det med tonläget? Sen det där med “strid” o.s.v. – vem är det som sjunger “upp till kamp” varje år?

“hålla den högerextrema elden levande tycks vara SD:s sätt att vara.” – snarare S som gör allt för att hålla den elden levande eftersom man inte vill tala om sin egna misslyckanden.

Akt 2. Debattartikel 2

Jag har aldrig kallat s – ministrar för maktgalna

Hultqvist, du kommer inte undan! S är ett maktgalet parti som överlever på fulspel och korruption. Hultqvist har skrivit (eller någon i S – trollarmé) en text full av S -absurditeter som han försöker projicerar på SD, Åkesson och väljarna.

agerar rent antifackligt” – det är S som utesluter SD företrädare som fackligt aktiva.

Hultqvist förklarar citatet “sminkar en gris” och begriper inte att alla fultolkat precis på samma sätt som S brukar göra, det som S är experter på.

Jag har aldrig kallat SD-väljare för grisar” – Nä, bara indirekt. Precis som när statsministern säger att SD är ett nazistiskt parti men inte väljarna. Har bruna rötter men inte väljarna. Främlingsfientliga men inte väljarna o.s.v. Du vet mycket väl att du kallar SD väljare för grisar, fast bara på ett fegt sätt.

“Jag behöver inte ge fler exempel på absurditeter.” – Nä tack, försök vara den vuxna i rummet och diskutera politik istället och inte sandlåda och fultolkningar.

“Du läser det jag skriver som ”fan läser bibeln”, det vill säga att du medvetet förvanskar.” – Och det ska komma från en S – politiker, bara den meningen för sig visar på en extremt dålig självinsikt eller oärlighet, troligen det senare.

“Samtidigt ska nu fernissan på, så ni kan utgöra regeringsunderlag tillsammans med M och KD. Citatet sitter där det ska!” – du menar – Nu ska det smutskastas, så vi kan utgöra regeringsunderlag tillsammans med MP och C. Citatet sitter där det ska!

“I ert samhälle slår man nedåt och klättrar på varandras ryggar!” – du menar – I vårt parti slår man nedåt och klättrar på varandras ryggar!

“Politiskt hoppar ni i ytligt surfande från ståndpunkt till ståndpunkt, beroende på vad som passar för dagen.” – Mitt Europa bygger inga murar.

“Högerextrema” – Hört det så många gånger nu. Vad är högerextremt, är det högerextremt att var emot massinvandring, vara emot skatteslöseri, vara emot korrumperade politiker? Sen består SD till största del av S – väljare. Vad säger det om S?

“Du och jag har helt olika värderingar och så kommer det att förbli!” – där har du faktiskt rätt, uppfattar Åkesson som mycket ärligare.

“Men skillnaden går mellan att mitt Sverige omfattar alla svenska medborgare. Det gör inte ditt” – Hamlmgubben Hutlqvist.

Akt 3. TV – debatten

Hultqvist “debatterar” mot Åkesson genom att läsa okvädingsord från en fusklapp oberoende av vad Åkesson eller programledaren säger. Detta är det största haveri jag sett i form av politiskt debatt. Hultqvist har satt en ny lägsta nivå som jag inte trodde var möjligt och det är bara att beklaga. Att inte heller programledaren eller efterföljande “analys” tog “avstånd” från eländet är också bara att beklaga.

Epilog

Aldrig tidigare har det varit så uppenbart att politik bara är en teater, en grisig teater. Den som tror på sagor kan fortfarande tro på S men för oss andra är det snarare en skräckfilm, Gökboet, Orwells 1984 eller måndag hela veckan (Groundhog day). Fem kalkoner av fem. Det är så att man längtar tillbaka till stumfilmen.

Epilog 2

Man borde bara få fultolka en gång. Annars blir det bara rundgång. Socialdemokraterna som är experter på att fultolka har med den sminkade grisen själva blivit fultolkade av SD. Då fultolkar satirprogrammet Svenska Nyheter på SVT SD:s fultolkning vilket gör mig upprörd som fultolkar Svenska Nyheters fultolkning av SD:s fultolkning. Snöbollskrig någon?

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply