Den yttersta kollapsen moment

S starka kvinna i Botkyrka röstades bort med hjälp av ett antal nya medlemmar med tvivelaktiga partisympatier. Det har hänt förr och speciellt i Socialdemokratiskt styrda kommuner och organisationer. Jag kan även känna en viss skadeglädje eftersom S starka kvinna i Botkyrka ett flertal gånger stått i TV och hyllat sitt Botkyrka, inte sett några problem och gjort det vanliga SD – utfallen.

Vad som är annorlunda med den här systemkollapsen och varför den blev mitt systemkollaps moment kan ha att göra med följande anekdot.

För flera år sedan när SL införde SMS – biljetter hade jag den stora oturen att samma dag behöva lämna bilen på service. Till verkstaden, inga problem men hem. I avkroken som SL glömde var det en längre promenad till närmsta hållplats, väl framme började ett stressat mobilfipplande och zonklurande samtidigt som bussen närmade sig. Busschauffören upplyste mig att jag fått till det där med zonerna fel, fel zon helt enkelt. En ursäkt och ett nytt SMS köp trodde jag skulle borga för en trygg hemförd men busschauffören från hell ville annorlunda. Han menade att jag var tvungen att gå av bussen, den nästan helt tomma bussen för att köpa en ny biljett – och han tänkte inte vänta. Jag påpekade det orimliga och bad om ett visst överseende då ett helt nytt system införts och jag utan problem skulle köpa en ny biljett på bussen. Den nu högröda busschauffören var omutliga, jag skulle av, och jag var ett ”arbetsmiljöproblem”. Chockad och svarslös tittade jag på chauffören, JAG – ett arbetsmiljöproblem (första och enda gången vill jag vara tydlig med) och det är nu det händer. En världsbild som rasar, en upplevelse, ett moment, ett sår. Det sitter en gammal dam längst fram och lyssnar på vår minutlånga dispyt. En sån där bullbakande, långsamtgående gammal dam med sjal och allt och som aldrig ställer till med något – hon tittar på mig (MIG) och fräser, ”men gå av då”.

Långsökt – kanske. Och inte alls samma tillit för S – toppar som för en gammal dam. Men ändå, lite samma känsla när Tomas Boudin (S) och Katarina Berggren (troligen S nya starka kvinna i Botkyrka) står i TV och hävdar att det inte är några som helst konstigheter, att allt gått rätt till.

Det kan inte vara rätt när en snäll (nåja) arbetande småbarnspappa med en P-bot som enda smolk i brottsregistret blir åthutad av en gammal dam och ilsken busschaufför.

Det kan inte vara rätt när nyblivna medlemmar med tvivelaktiga partisympatier så enkelt kuppar fram sin vilja och sen får stöd av etablissemanget.

Då är det kört, en kollaps, mitt systemkollaps moment.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply