Aftonbladet moment

Jag läste i Aftonbladet om ett ”Jimmie moment” vilket snabbt resulterade i ett ”Aftonbladet moment”. Ett sådant där moment som när man läser något riktigt galet och måste få det ur systemet. Det spelar ingen roll om någon läser – men swish – bort från systemet och vidare med livet – ett ”Aftonbladet moment”.

Aftonbladets krönikör, krönikör M. h.b. W. (höj bensinpriset) har lite sådär ultraliberalt med en air av ”kvinna vill ha uppmärksamhet och bryr sig inte om vilka hon kallar rasist bara antal klick ökar.” förfasats a la krigsrubrik ”Herregud, så rasistisk texten om Jimmie moments är” lockat mig till att läsa både sin krönika (Aftonbladet moment) och artikeln om metaforen köttbullar (Jimmie moment).

Kötbullsartiken som anses så upprörande kan sammanfattas med ”känslan av att Sverige har förändrats, att landet man växte upp i inte längre finns kvar.” och är ju som ni hör djupt rasistiskt och skulle man tycka till det sämre. Då blir det ”Herregud så rasistiskt”. 

Krönikan påminner mig själv om ett av mina egna ”Jimmie moments” när jag besökte min gamla förort i västra Stockholm för något år sedan. Undrar vad en extremliberal krönikör skulle kalla en sådan förändring, troligen berikande och spännande för att sedan fort som sjutton dra därifrån. Dubbelmoralen och hycklandet på Aftonbladet har ett flertal gånger gett upphov till ”Aftonbladet moments”. 

Och Aftonbladet skickar en reporter till nämnda butik för att leta köttbullar, ”Herregud” – en kötbullsreporter. 

Många gånger har jag undrat hur långt det ska behöva gå innan journalister som krönikör M.h.b.W. eller köttbullsreportern själva fick uppleva eller erkänna ett ”Jimmie moment”. Men de lever i en sådan filterbubbla eller förnekelse där det absolut viktigaste är att inte ”ge SD rätt” (och sig själv fel) att det aldrig lär hända. Fast på senare tid har man börjat bygga upp en väg ut. Det kan tänkas vara lite som är fel i Sverige och de kanske kan erkänna det men det är p.g.a. KLIMATET!!!

Krönikören verkar ha en fäbless för otvättade jordgubbar. Tänk om det skulle bli haram att äta jordgubbar eller om M.h.b.W. skulle inse att förutom alla avföringspartiklar på gubben den även är besprutad med en massa gift. Kanske då ett ”jordgubbe moment” och “jag har varit naiv” med efterföljande jordgubbsskatt.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

One thought on “Aftonbladet moment

 • June 23, 2019 at 10:13 am
  Permalink

  GP artikeln om ”Jimmie moment” tog tydligen hårt på Aftonbladet som tills nu svarat upp med tre egna krönikor, ett TV – framträdande och en utskickad reporter till Gävle – vad jag har sett.

  Johanna Frändén skriver om att privata ”Jimmi moments” / upplevelser håller på att ta över den politiska diskussionen vilket inte skulle vara bra. Det värsta för PK är verkligheten så det ska inte beskrivas. Och lever man i en filterbubbla kan jag förstå att man kan känna sig avundsjuk på avsaknaden av egna erfarenheter. Nu verkar det inte vara några problem då Johanna ändå lyckats skriva en krönika med egna privata erfarenheter – fast rätta.

  Pernilla Ericsson skriver i en ledare med rubriken ”ditt Jimmie moment är någon annans hopp” bl.a. ”Efter att antalet asylsökande i Sverige minskat har opinionsbildare på högerkanten slutat att prata om invandringens kostnader. Nu är det människors hårfärg och hudfärg och matkultur som stör dem.”
  I en ledare, i Aftonbladet antyder man att invandringen på något sätt skulle minskat trots att vi ligger stadigt över 100 000 / år och om man tror att människor (på högerkanten) slutat oroat sig över kostnaderna – kunde det inte bli mer fel och hela ledaren blir ett bevis för filterbubbla, förnekelse och avsaknad av ”Jimmie moments”. Tur då att verklighetens (högern) folk finns.

  Sen har vi Oisin Cantwells som åkte upp till Gävle och gjorde en kötbullsspaning, skrev en krönika om en alldeles utmärkt butik efter att ha gått igenom bokföringen (not) och Mallin Wollins skrev om sin rasistiska upplevelse.

  En journalist antydde ett problem med ökad invandring och Aftonbladet går till totalt angrepp – och så tycker Johanna att det är problematiskt med privata ”Jimmie moments”, det ska vara Macrons ”Jimmie moments” eller i varje fall Aftonbladets.

Leave a Reply