Veckobrevet T-99

Vilken vecka! Efter att länge ha tvekat bestämde vi oss får att gå på den coola klubben, på med finaste skjortan och sen – nekade. Pinsamt var ordet, nekad i dörren av den turkiska dörrvakten. Precis som när man var ung. Ingen kebabpizza på söndag av flera anledningar.

Inflation och dyra tomater. På Hötorget ”hjälper” inflationshöjare pensionärerna att slå in beloppet på kortterminalen och vips råkar några tomater kosta 13 000. Det är alltså torghandlarna som orsakar inflationen, någon måste informera Ingves och finansdepartementet.

I Nordkorea har man fått ”feber” och Ryssarna håller på med en ”militär operation”. I Eurovision ”röstar” ett antal östländer. Det är fult att ljuga och fuska. Allvarssamtal med öst om det inte blir bättre.

I SVT Morgon intervjuas Mikael Damberg, viktiga frågor om NATO, ekonomi och kriget så lyckas ändå Damberg få fram ”Åh, Åkesson ba, han kunde inte välja mellan …”. Så ovärdigt en man i poppig kostym och roliga strumpor. Randiga strumpor i grönt, gult och rött. Riktiga pajasstrumpor och allt hänger ihop.

Efter Nato debatten rök Nooshi och Linde ihop. Härligt med äkta känslor. I damhockey ska man få börja tacklas. Känns som man skulle kunna göra något av detta.

Jan Elisson släpper en bok – vänta er inga större skandaler eller avslöjande från en toppdiplomat. Måste vara månadens mest ointressanta bok.

Våra folkvalda har verkligen jobbat stenhårt. Kakabaveh t.ex. som tidigare släppt fram Magdalena som statsminister bromsar nu NATO och tjafsar med Turkiet. Verkligen jobbat stenhårt för – kurderna.

Magdalena gav Biden den första ljusstaken i fossilfritt stål. Vem ska få den första fossilfria bomben?

Och så går det apkoppor.

Trevlig helg!

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply