Veckobrevet T-96

Lyssnade på intervjuer med avgående ärkebiskopen och tolkade det lite så här.
Vad säger du om kritiken att kyrkan har blivit för vänster. Ja – om klimatet, integrationen, brottsligheten, skatter och bidrag är politik. Ja, då är väl vi vänster.

När den moderna människan ska spara el så blir det lätt vedgalenskap. Det är nu så ont om ved så vissa företag säljer snabbtorkande ved – alltså ved som torkat i (el)ugnar. Har även märkt att en del står och sågar upp ved med (el)verktyg.

Nya regeringen stramar åt invandringspolitiken så att ordet nyanländ får ny innebörd, anlände för över 10 år sedan.

Svenska MAD a.k.a Aftonbladet har verkligen lyckats samla alla galenpennor på samma ställe. Anders, Jonna, Susanne och Guillou. Lite som Don Quijote möter De fyra musketörerna i en roman av George Orwell.

Dags igen att protestera. För nu är det färdigmutat, färdigbyggt, klappat och klart så då är det dags. Protestlåt, protesttatuering och målade protestnaglar mot fotbolls – VM. Fotboll är ett enkelt spel. 22 spelare protesterar om vart en boll ska spelas, sedan vinner alltid Qatar.

En vecka in i statskuppen och allt snurrar på som vanligt förutom den märkliga detaljen – vi svenskar ska ju alltid göra annorlunda – att media nu hårdgranskar makten istället för som tidigare oppositionen, tvärtemot alla andra statskupper. Den enda statskuppen som inte fick med sig media.

Många experter på SVT har i veckan sadlat om. Genusexperten som blev handbollsmålvakt, kriminologen som blev student, försvarsministern som blev vapenvägrare och stadsministern som började svetsa.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply