Veckobrevet T-95

Hej alla föräldrar!

Nu var det ett tag sen Morgan och Magdalena lämnade oss och det verkar som klassen ändå hänger ihop. Inga brända sagoböcker eller stövlar i hallen, bra så. 

Var det gäller bygget så har vår entreprenör Uniper låtit meddela att man inte ska bygga några kärnkraftverk, man ska visst satsa på rysk gas istället.

Vi har ju som tradition att titta på SVT:s Vinterstudion, barnen tycker det är så kul och inför denna säsong har SVT presenterat en ny expertkommentator, en viss Kakan.

Vi ser gärna att de föräldrar som tänker komma och hämta barnen i den nya miljöbilen på tre ton för 1,1 miljoner gärna parkerar på den förstärkta P – platsen. Om ni istället kommer i den mindre XC90 så går det bra, se gärna vårat bonus malus erbjudande där man får 16 000 liter diesel gratis vid köp av en fossildriven Volvo.

Inför föräldramötet på fredag vill jag meddela att forskningsrapporten som SVT presenterade i veckan om ”vad som får människor att gå upp och dansa” är fejk news. Det där med lågfrekventa ljud och annat PK – dravel är fejk. Det är fortfarande alkohol som gäller så ta med eget. Edvins pappa har även bränt själv som finns att köpa till självkostnadspris.

Nästa vecka ska vi gå på film. Kanonerna på Navarone eller Spionerna på SÄPO. Troligen blir det den senare, en wokethriller som fått skrämmande betyg och handlar om hur det kan gå när PK för råda på myndigheten – ”Bara för att man råkar bryta på ryska eller komma från Iran eller Kina behöver man ju inte vara spion.”

Era barn är underbara. De ställer så kloka frågor. Igår på samlingen pratade vi om elmarknaden och priser. De undrade bl.a. –

Om elpriset är inflationsdrivande och vi då höjer räntan, förbrukas det då mindre el? Och när vi som i veckan haft negativt elpris, har vi då deflation?

Vad svara man på det, de är för härliga. Vi fortsatte även att resonera kring Vattenfall som vi alla äger tillsammans. Varför blir det dyrare för oss när Vattenfall exporterar el och tjänar en massa pengar. Och hur kommer det sig att priset sjunker när Vattenfall exporterar mindre el, som de tjänar pengar på. Sånt övergår förståndet på oss och vi ser gärna att ni diskuterar hemma.

Angående löften. Tidigare har det inte varit så noga med löften. Vi har alla antagit att sådant som lovas sällan hålls eller ifrågasätts. Nu vill vi meddela att det är nya tider nu. Alla löften måste hållas och vi kommer ifrågasätta allt.

Sen vill jag bara kommentera senaste enkätundersökningen av oss här på vuxendagiset. Det stämmer att det var 100% ärligt svar från alla på frågan: Hur fungerar du under press? Dåligt.

Glöm inte att att med extra varma kläder nästa vecka. Vi ska vara inne.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply