Sverigebilden – en svensk lider

Anders Ygeman har (miss)lyckats igen, nu med Svenska Kraftnät. Ann Linde gör bort sig i tysk media och test och Corona fiaskot rullar på. Stefan Löfven svamlar det få gånger han framträder och appen där man kan boka Coronatester som heter ”Alltid Öppet” är stängd. Folkhälsomyndigheten har också stängt över midsommar eftersom samtliga sitter och filar på Tegnells sommarprat.

Och så rullar det på, Bolund skattar plastpåsar och lägger ner kärnkraftverk. Palmeutredningen visar upp sin utredning i all sin fiaskoprakt. En utredning som letts av en politisk kommisarie på samma sätt som många andra myndigheter vilket förklarar varför ingenting fungerar och att ingenting kommer fram. Hans Holmer, Dan Eliasson och ytterligare 51 fler politiskt tillsatta poster där enda meriten är att man är Socialdemokrat. 

Lagen om offentlig upphandling – ska reglera köp som görs av myndigheter som är finansierade med allmänna medel men att bli chef på samma myndighet – då räcker det med att känna Löfven.

Högst dödlighet, störst smittspridning, störst invandring, flest skjutningar, högst skatter, sämsta Pisa, stor korruption o.s.v. Kort sagt, bäst på det sämsta och sämst på det bästa – efterkrigstidens sämsta sverigebild. En svensk lider.

Att sverigebilden rasar utomlands gör det ännu mer pinsamt att lyssna på våra svenska journalister och deras lismande för att hålla sverigebilden något så när putsad. Att se journalisterna på Folkhälsomyndighetens dagliga presskonferenser är direkt plågsamt. Hur är det möjligt att vara så kassa? Finns det ingen journalistskola längre? Är den också kapad av röd-grön-rosa aktivister? 

Lika kassa och ängsliga är journalisterna på SVT:s morgonsändningar och kvällssändningar. Man ska inte kritisera utseenden men att se tokstylade programledare ständigt fokusera på fel saker som handtvätt istället för strategi, Trump istället för Löfven, något Trump sagt istället för Ann Lindes katastrof intervju och en kritisk bok om Trump istället för Aron Flams beslagtagna gör det bara ännu värre. Tankarna går alltid till den där Nordkoreanska nyhetsuppläsaren. Det är något obehagligt med folk som ler samtidigt som de ”inte berättar allt”. Som den där leende terroristen i Indonesien eller som clowner.

Allt är egentligen deras (journalisterna) fel – det är ju de som ska dra fram trollet i solen men som i stället ängsligt tar den bekväma vägen och fegt fortsätter att putsa fasaden. Rädda och ängsliga eftersom att i Sverige, Ryssland, Nordkorea och Kina ägs all media av staten. SVT ägs av staten, TV4 ägs av Telia som ägs av staten och alla andra är beroende av bidrag – från staten. 

Pandemin har verkligen visat vilka regimlojala journalister vi har. Enda gångerna kritiska frågor kommer är då utländska journalister får chansen. Som i den numera klassiska intervjun med Ann Linde. Om det nu finns några Socialdemokrater kvar så se den intervjun. Finns det några kvar efter att ha sett den så – grattis. Intervjun sammanfattar Sverige och Socialdemokraterna på ett obehagligt sätt och är också applicerbar på andra stora frågor som t.ex. migrationskrisen.

Innan pandemin var Socialdemokraterna på rejäl nedgång. Av någon märklig anledning fick de ett lyft trots brister i beredskapen och en alldeles egen hemmasnickrad strategi. Men det är klart. Kompisarna på TV, en Emma Frans, Jan Albert, Agnes Vold och Johan Giesecke med sina käcka ”tvätta händerna … när du är riktigt glad” gav tröst och därmed röst.

Men nu 5 000 döda senare är det inte mycket man ser av de längre. Och Johan – vart tog han vägen? Bara borta sådär. Först i TV varje dag, sen försvann som en avlöning, eller var det med en avlöning.

Även Novus som var väldigt aktiva i början med glädjesiffror som SVT gladeligen presenterade verkar ha försvunnit. Kan det ha att göra med att man bytt portkoder i hela Rinkeby?

Sverigebilden inrikes, den sk. sossebilden försvaras oftast maniskt på Twitter av Anders Lindberg, Helle Klein, Göran Greider och Ulf Bjereld. På samma sätt som turkar (sossar) runt om i Europa (myndigheter) röstar 12p på Turkiet (S) i Eurovision (valet) oberoende av låt röstar de fyras gäng 12p på sossarna eller någon sossehändelse oberoende av vad. Alltid! Om Löfven gör en dålig intervju, om PISA fuskas, om brottsligheten ökar – spelar ingen roll. Om de inte talar sanning är det illa eftersom två är kyrkans män. Vad säger kyrkan om det? Är det inte fult att grovt vinkla på sanningen? 

Det var en märklig upplevelse att inte hitta någon tweet från de fyras gäng ang. Ann Lindes intervju. Jag hade förväntat mig ”Kraftfullt framträdande av Ann” från Anders eller ”tur vi har en sådan språkbegåvad utrikeminister” från Helle eller ett ”vi måste öka invandringen” från Ulf. Men tystnad, de har anammat SVT:s taktik att vissa saker får helt enkelt tigas ihjäl.

På Rapport kommer vi få höra en Mats Knutson förklara att Sverigedemokraternas siffror sjunker eftersom deras frågor inte diskuteras längre och sen inget om intervjun – nä just det! Vi har inte så mycket fakenews i Sverige, däremot en massa darknews – nyheter man måste ta reda på själv. Saker som Knutson och gänget inte berättar för dig fast du betalar honom för att göra just det.

Flaggan hissas och tårarna kommer vid nationalsången vid någon svensk framgång (eller valfri Ulf Lundell – ja jag vet) men att Sverige bilden rasar är bara skönt. Den förljugna och uppblåsta sverigebilden, även inrikes varianten. En bra bild av Sverige ger man inte genom att dölja, mästra och ljuga. 

In sweeedeeeeen you know, we have something we call sverigebilden that describes how fucking great we think you think we are.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

3 thoughts on “Sverigebilden – en svensk lider

 • June 21, 2020 at 9:25 am
  Permalink

  När Mats Knutson och hans redaktion i Rapport säger att vissa frågor inte diskuteras och det därmed inte gynnar t.ex. SD så är det ju såklart för att Mats och redaktionen valt bort dessa frågor. De har aktivt valt att inte ta fram vissa frågor, som t.ex. intervjun med Linde. Den har man aktivt valt att inte kommentera eller visa trots att man mycket väl har sett den.

  Sen är det bara larv att med den och den frågan som diskuteras gynnar det och det partiet. Allt hänger ihop.

 • June 22, 2020 at 7:42 pm
  Permalink

  Efter nästan en vecka och efter landets samtliga bloggare, twittrare och alternativ media kände sig SVT manade att köra ett pliktskyldigt inslag. Så, då ha Rapport dammat av den där himla jobbiga intervjun och kan gå vidare med Trump och SD.

  Av bara farten körde man även en veckogammal Coronastatistik.

 • June 24, 2020 at 11:04 am
  Permalink

  Det är så lätt att profilera människor. Jag brukar fråga – ”hur många kön finns det?” så räcker det oftast. Utifrån det svaret vet jag vad personen röstar på, vad hen tycker om klimat och migrationspolitiken och hur starka de är som individer m.m.

  Vissa skulle säga att jag har förutfattade meningar men nej – vi är inte mer komplicerade än så. Men för säkerhets skull kommer jag komplettera med en fråga – ”tycker du Ann Linde gjorde en bra intervju?” Thats it, behöver inte veta mer, vi är inte mer komplicerade än så.

Leave a Reply