Straffrabatt och plastrasist

Två debatter i veckan och så Jonas (V). Två plus en anledningar till att få känna sig som den enda vuxna i rummet.

Plastrasist

I SVT Agenda och debatten mellan Per Bolund (MP) och Martin Kinnunen (SD) drog Per en parallel mellan “klimatförnekare” och “rasister”. Det var alltså Pers slutsats att “klimatförnekare” är “rasister”. På ett sätt finns det en väldigt tydlig parallel –

Ifrågasätt Sveriges extrema flyktingpolitik – du är rasist.
Ifrågasätt Sveriges klimatpolitik – du är klimatförnekare.

Det är ofta politiker som är de största “hatdebattörerna” och oftast de som lättvindigt stämplar alla som har en annan uppfattning. M.a.o. uppför sig precis tvärtemot var en riktig politiker borde göra.

Kanske liknelsen mellan “klimatförnekare” och “rasister” istället ligger i något mycket sundare. Kanske är de fritt tänkande människor som inte springer i flock, kanske är det människor som söker fakta istället för känslor. Ja verkligen – det finns ett samband.

Straffrabatt

Linda Snecker (V) i debatt med Johan Forsell (M) i SVT Aktuellt i förrgår om ungdomsbrottsligheten, hårdare straff och ev. slopad straffrabatt för unga. Bara ordet straffrabatt låter helt sjukt för mig.

Linda hade en sån där härlig vänsterinställning och allt hon sa handlade om att göra det så mysigt som möjligt för förövaren. Det ska vårdas, fritidsgårdas, utbildas och bjudas på lägenheter och självklart rabatteras så mycket som möjligt. Jag tror inte hon nämnde brottsoffret en enda gång i debatten – klassisk vänsterinställning.

Igår fick vi se en av Lindas pojkar i UG. Misstänkt för över 200 brott, vansinnighetskörningar, rån m.m. och sen gullande med lägenheter, arbete och socialtanter.

Idag kommer en undersökning från polisen som visar på att högst upp på polisens önskelista står slopad straffrabatt.

Två saker, direkt efter debatten och direkt ur verkligheten som bevisar hur fel Linda har. Tror ni Vänstern tar till sig och byter åsikt. Knappast, det har aldrig hänt. Om inte kartan stämmer med verkligheten får man väl bara babbla ännu mer och ännu mer dramatiskt.

Apropå dramatisk, verkar vara ett signum för vänsterdebattörer (eftersom argument saknas) så debatterade Jonas (V) med Åkesson (SD) i Aktuellt. Kommentarer överflödiga, se debatten och rösta aldrig mer på V.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply