Presskonferens om amnesti

Om asylaktivisterna på Migrationsverket hade vetat att det var förhalning som var nyckeln hade vi kunnat spara en massa pengar i övertidsersättning och extra anställningar. Hade vi också vetat att alla röntgenundersökningar för att fastställa åldern är helt bortkastade hade vi sparat ännu mer. Och hade alla ensamkommande berättat sanningen hade vi sparat gigantiska belopp.

Så kan det gå när man inte har ”ordning och reda” i migrationspolitiken.

Att bevittna regeringens presskonferens om ”amnesti” till ”ensamkommande barn” var en studie i svensk politik. Man hade inte räknat på kostnaderna och man visste inte hur många som avsågs. De var ett levande bevis på hur rätt Riksrevisionen hade i sin rapport som kom nyligen om just avsaknaden av ekonomiska analyser och uppskattning av antal asylsökande.

Mitt Europa bygger inga murar, ordning och reda, får inte vara naiva, regeringens linje ligger fast o.s.v. Hur mycket får det svänga egentligen? Det växer en känsla av kaos och att ingen verkar ha kontroll och därför känns nyheten – ”Polisen vet inte längre hur många som avvisas eller hur många inre utlänningskontroller som gjorts under 2017.” extra oroande. Kan det vara därför S gick med på kravet från MP? Man har helt enkelt ingen aning om vilka som ska utvisas eller var dom befinner sig. De blev enklast så, notan får någon annan ta.

Så då gräver vi i skattkistan än en gång. Och just som vi hoppades på lite andrum så drog SKRIK – DEMOKRATERNA igång bara några timmer efter presskonferensen. Det var för lite, ännu fler måste få stanna och ”stoppa alla utvisningar tills nya regelverket är på plats.” Och snart kommer Jonas att tjata om anhöriga.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

One thought on “Presskonferens om amnesti

  • December 1, 2017 at 8:54 am
    Permalink

    En till som inte tycker det här är roligt längre, fast Woody Allen är åtminstone rolig. Läs krönikan av Johan H.

Leave a Reply