Orsak och värkan

Många barnmorskor väljer att sluta och det börjar bli kris i vården. Det här är minerad mark. Barnmorskor och uttjatad förklaringsmodell (av mig) men rubriken är för bra att inte skrivas. Problemet är för allvarligt för att inte diskuteras. Förklaringsmodellen nämns för sällan (bara på Flashback) för att inte nämnas.

Förutom dåliga arbetsförhållanden, dålig lön och tung administration måste det väl ändå handla om att väldigt många barn föds. Och det måste väl ändå ha att göra med att vi sedan 2015 blir strax under 100 000 fler varje år. Eller, är jag helt ute och cyklar nu?

Sen blir inte saken bättre av att många inom vården verkar åka till Norge för att arbeta. Förr åkte svenska ungdomar till Norge för att rensa fisk, nu för att leverera lax (lax, levnadsglad person med roligt språk, även Norges näst största export).

Det är som i den gamla dängan – Brev från bästa landet

Man behöver inte vara rädd för födseln.
Alla har fått kursen i bilförlösen.
Här i Sverige vill jag lova.
Leveras barnen in en Skoda.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

One thought on “Orsak och värkan

  • November 2, 2021 at 8:15 am
    Permalink

    Förutom barnmorskorna larmar nu även polisen om för hög arbetsbelastning. Det kan endast betyda att antingen föds det alldeles för många brottslingar eller så fungerar det inte att årligen öka befolkningen så kraftigt.

Leave a Reply