Nya tider kräver nya slagord

Vad kom först, hönan eller ägget, sossarna eller katastrofen, moderaternas flyktingpolitik eller sossarnas? ”KUCKELIKU!!!” ropade Magdalena i plenisalen, eller var det ”HYCKLERI!!!”? Det spelar kanske ingen roll, båda utropen är lika uppseendeväckande. Man tror inte det är sant, en socialdemokrat som står i plenisalen och galer / anklagar för hyckleri. Ironin i detta kan verka som höjden av hyckleri.

Det kan kännas uttjatat att hänvisa till Orwells “1984”, men nu när sossarna och moderaterna har högläsning ur boken på ett sådant skamlöst sätt skulle nog hela sanningsministeriet ställa sig upp, applådera och ändrar till:

”För är emot. Ansvar är slaveri. Naivitet är styrka.”

Bra slogan, känns riktigt 2024. Det där kan nog media skriva under på också, för att inte tala om alla myndigheter. Man ser redan att 2024 – versionen fått fäste, vi har varit naiva erkänner man som om naivitet är styrka. Debatten kring öppna gränser, NATO-medlemskap, kärnkraft – allt svänger fram och tillbaka, för och emot. Och alla av socialdemokraterna tillsatta generaldirektörer verkar nynna på ”ansvar är slaveri”, även om lönen för detta ”ansvar” är ganska godis.

Nu gäller det bara att få med väljarna på tåget, men det blir nog inga problem. Media hjälper så gärna till: För är emot. Ansvar är slaveri. Naivitet är styrka.

Man brukar säga att politik är en förtroendebransch, att en bransch som konstant ändrar sig, ser ansvar som slaveri och naivitet som styrka skulle vara en förtroendebransch kan bara en politiker tro på. Det finns inget förtroende.

Skulle andra branscher se på förtroende på samma sätt skulle ingen ta ett piller, ingen pensionsspara och ingen flyga. Tänk läkemedelsbolaget som nu är emot sitt vaccin som man tidigare var för, bankmannen som lite naivt föreslog att alla besparingar skulle satsas på vindsnurror eller piloten som tycker ansvar är som slaveri.

Egentligen tycker jag inte så här, tar inget ansvar för detta. Det var nog lite naivt skrivet. Känns bra.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply