Läser en Orwellsk artikel med ett rätt

Jag läser en fullständigt absurd artikel i SvD om Magdalena Andersson och kan inte begripa om det är ironi, hyllning eller sarkasm. Att gå in på alla motsägelser av Magdalena i artikeln är helt enkelt övermäktigt och man får istället skjuta från höften och sammanfatta det hela med ”kan du vara själv” och att ministern med superkraften lögnen levererar.

Men några exempel som upprör:

Magdalena är upprörd över att man vill ”kapa alla bidrag” till Civil Right Defenders för att de kritiserar Tidö-avtalet. Civil Right Defenders finansieras av Postkodlotteriet som har starka kopplingar till Socialdemokraterna. Hon är alltså upprörd över att man inte vill finansiera motståndarens hejarklack så att de kan bua. Bu, hu, hu – Magdalena gråter.

Magdalena upprörs över att man kallat en statstjänsteman för aktivist. Det enda som upprör mig är att man bara kallat EN statstjänsteman för aktivist. Ta t.ex. hela regeringskansliet som skrev något slags protestbrev och Eliasson och han Sjöberg på Arbetsförmedlingen som var kusin med Göran Persson o.s.v. Bland utnämningar av personer med politisk bakgrund, S – SD: 22 – 0. Och det är Magdalena som klagar.

Magdalena upprörs över att man tar debatten till ”träsket” och lyckas med konststycket att själv få in bokbål, lucia och förnekelsekonferenser i artikeln.

Magdalena är upprörd över att regeringen ljugit om elstödet. Hon påstår att det är något helt nytt i svensk politik (och det är nu jag blir övertygad om att hela artikeln är ironi, sarkasm) men ändå, kommer från någon som drev hela valrörelsen och lite till med att vi ska ha Europas lägsta arbetslöshet eller klassikern ”mitt Europa bygger inga murar”, NATO m.m. Googla, finns säkert listor med hundratals lögner och brutna löften. Själv ramlar jag över en lista från Aftonbladet med 17 löftesbrott, Aftonbladet!

Magdalena upprörs över en motståndare som distraherar, flyttar debatten men har själv kört med ”inte välja mellan Putin och Biden” under hela valrörelsen.

Artikeln avslutas med ett klämmigt – ”På måndag är det första maj”. Ja det stämmer, i varje fall ett rätt i artikeln. Grattis.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply