Från Radio Nord till Joe Rogan

På 50 – talet hade hade staten, den socialdemokratiska regeringen ett radiomonopol och endast Jokkmokks Jocke, klassisk musik och vänstervänliga nyheter framfördes. Radio Nord försökte bryta monopolet genom att sända radio från en båt på internationellt vatten och blev snabbt populärt. Därför försökte man stoppa sändningarna med olika åtgärder, bl.a. försökte man skrämma bort Radio Nords annonsörer.

Känns det igen? 70 – år senare och Socialdemokraterna håller fortfarande på med samma taktik. Märkliga regler röstas igenom, böcker beslagtags, anonyma grupper agerar åsiktspoliser och – man skrämmer bort annonsörer.

Själv minns jag euforin när närradion slog igenom och man inte längre var hänvisad till Poporamas sändning en gång i veckan. Helt plötsligt kunde man höra musik dygnet runt. Samma känsla nu när alternativ media slår igenom på bred front.

Närradion gick över i reklamfinansierad radio vilket också var spännande tills likriktningen och den politiska korrektheten tog över. I ena morgonshowen pratar en utbasunerad socialdemokrat och den andra gästas ofta av en fd. socialdemokratisk politiker och båda showerna är ofarliga, filmjölk och förutsägbara. Ska något förklaras politiskt eller om en ståndpunkt ska tas är det oftast vänster. Det kan bara vara i Sverige som även den kommersiella radion har vänsterlutning.

Täppas, Pascalidou, Tankesmedjan, page, fjällräven, söder, kärnkraft – nej tack, P3 – nej tack. P3 är så komiska i sin brist på åsiktsmångfald att det blir komiskt, som en karikatyr på statsfinansierad vänsterradio. Och P4 Sthlms intervjuer är så inställsamma att det är skämskuddar över bägge öronen. Seriöst – betalar jag verkligen för det här?

Från statsradion, till Radio Nord, till närradion, till reklamradion drivs jag nu återigen bort till något annat. Likt tjurfäktarna i Tjuren Ferdinand skriker jag åt radion – gör någonting, säg någonting, stånga mig – säg FUCK! Men inte då, det är alla människors lika värde och feministiskt perspektiv blandat med topp 10 och vänster värderingar.

Jag söker andra medier (POD) och andra länder (USA) och hittar någon som säger fuck, röker och behandlar både vänster, höger och kontroversiella gäster lika. Ferdinand är Joe Rogan i podden Joe Rogan Experience.

Nu har Spotify inlett ett samarbete med Joe och direkt ska snöflingorna bli kränkta av något gammalt program och ha åsikter om gäster. Censuren, åsiktspoliserna och alla dessa människor med rätta åsikter kommer återigen in och förstör. Målar grått. Det enda stället där man kunde få höra någon säga “fuck”. Fuck.

Öppet brev till Spotify.

Du som arbetar på Spotify och är så lättkränkt att du inte ens kan hantera verkligheten ska inte bestämma över vad andra ska få lyssna på, vad andra klarar av att höra – sluta. Sluta på Spotify.

I Facebook versionen har duck bytts ut mot duck. För det skulle ju vara oacceptabelt om någon skrev duck. Någon skulle bli kränkt och Facebooks automatiska censurrobot skulle gå i spinn.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply