Fake news om åldersbedömning

SvD går ut med nyheten att 17 av 20 åldersbedömningar är ”fel”. Att 85% av bedömningar som Rättsmedicinalverket har gjort skulle vara felaktiga låter såklart helt osannolikt men det hindra inte mainstream media att ta tillfället i akt och helt okritiskt köra ut ”nyheten” eftersom den passar agendan. Expressen, Omni, och TV4 är bara några som hänger på.

Idag kommer Rättsmedicinalverket ut med ett pressmeddelande där man ”visar på en hög samstämmighet i bedömningarna” och i 89,5% är Rättsmedicinalverket och sakkunniga eniga.

Vem ska man lita på? Mainstream media som går ut med att 85% av åldersbedömningarna är fel eller Rättsmedicinalverket som hävdar att 89,5% är rätt. Det är ingen liten spridning direkt men ett lätt val. Det måste vara “fake news media” som sprider fake news.

Mainstream media, eller som man säger – ”ledande svenska mediabolag” skulle ju gå ihop för att förhindra fake news men är i själva verket de som ständigt sprider dessa. Jag skulle lätt kunna göra en lista med ett tiotal fake news från ”ledande svenska mediabolag” men kan inte på rak arm komma på en enda fake news från ryssarna. Måste vara så att ryssarna är mycket bättre på fake news eftersom de till skillnad mot ”ledande svenska mediabolag” aldrig blir påkomna.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

One thought on “Fake news om åldersbedömning

  • January 24, 2018 at 8:23 am
    Permalink

    Tänk att det inte är ryssarna som trollar utan sossarna. Efter att alternative media uppmärksammat trollkonto har SVT uppmärksammat kontot. Och efter att SVT har uppmärksammat det har S startat en utredning.

Leave a Reply