En vanlig morgon med SVT

Mellan frukosttuggorna och kaffeklunkarna dök den ena galenskapen efter den andra upp. Som så ofta förr lägger SVT:s morgonsändning en perfekt känsla av vanmakt och ilska inför arbetsdagen.

Likhet inför lagen

Bolagsverket har ingen koll på vad som läggs ut på sin hemsida. Företag blåser upp sina årsredovisningar och lägger upp dessa på Bolagsverket för att kunna begå brottslig verksamhet, t.ex. låna pengar under falska premisser. En inte alltför sällan naiv myndighetschef intervjuades. Naiv i sin fulla prakt, yrt uppvaknad i det nya Sverige. När ska myndigheter förstå att det inte är Bullerbyn längre.

En administratör för en regeringskritisk Facebookgrupp har dragits inför domstol, ansvarig för vad andra skrivit. En myndighetschef verkar inte ha något som helst ansvar över vad som publiceras på deras egna hemsida – trots att det används i brottslig verksamhet.

Svårt med pensionärer i direktsändning

Nu vet jag inte hur mycket som är direktsänt men efter att SVT:s uppmaning till 90 – åringarna att själva ta hand om de stenkastande barnen och efter det vanliga tramsandet a la fritidsgårdar var det dags för solskenshistorian där en förälder till barnen som kastade sten och smädade pensionärer skulle komma på besök. Nu ja, när allt finns på film sa pensionären torrt och programledaren klippte intervjun snabbt och gick vidare.

Nu ha i.o.f.s pensionärerna själva bäddat för sin situation då säkert 90% röstat S hela livet.

Hur snabbt man kan byta åsikt

SVT:s utrikeskorre Rolf var i studion och pratade om Turkiets knorrande om den avtalade gränsbevakningen. Men enligt Rolf är EU nu bättre rustade mot flyktingströmmar då Ungern har en bättre gränsbevakning med sitt taggtrådsstängsel. Så nu var Ungern tydligen bra. Taggtrådsstängsel bra. Samma Ungern och stängsel som fått så mycket skit av SVT tidigare.

Trovärdighet noll

Det landet som har EU:s sämsta asyl och invandringspolitik med ett fullständigt haveri och en gigantiskt uppvisad naivitet ska tydligen få en kommisionär godkänd imorgon med ansvar för detsamma i EU. Om Ylva blir godkänd måste det vara det yttersta beviset för att annat än kompetens styr.

Vad är det för larviga frågestunder? Har man inte gjort bakgrundskontroll? Har någon, någongång inte klarat sig (som inte tillhör Visegrad eller yttersta högern). Bara ett spel för galleriet.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply