Du är en utmärkt symbol för problemen

Vem bestämmer hur Sverige ”ser ut”? 

Typisk sak man måste förklara för journalister och krönikörer. Det kan komma som en överraskning men det är ingen, det är verkliga händelser som bestämmer sverigebilden.

Vem vet sanningen om vad som ”händer” med Sverige? 

Ganska många, ca: 25 – 30% av befolkningen.

Och vad händer med ett land när man väljer att se det som en sönderskjuten pisshåla?

Man får en insikt i att något måste göras. Ja inte alla då men många.

Tre snabba Aftonbladets krönikör ställer sig i sin krönika. Sen fortsätter kasta sten i glashus – ser inte skogen för alla träd – texten.

Sveriges självbild just nu är sämre än den hos en hemmasittande fjortonåring, och jag vägrar att köpa beskrivningen av ett samhälle i fritt fall där polisen lämnat walk over till de grova brottslingarna och buset. 

Kallas även Bagdad – Bob syndromet. I mitten av december rapporterade nyheterna om rekordhöga siffror ang. dödsskjutningar och trodde att man kunde göra någon slags årsstatistik. Men se det gick inte, det blev ytterligare 4 – 5 skjutningar på de två återstående veckorna men krönikören vägrar att köpa den beskrivningen. Annars ganska bra argument man kanske kan låna – jag vägrar att köpa den beskrivningen.

När jag tar upp det problematiska med att beskriva Sverige som ett laglöst land får jag ofta höra att jag inte vet vad jag pratar om, eftersom jag inte ”bor där.” […]

Jag har inte pratat med en enda person som lever och verkar i ett en pangfrekvent område. Ändå …

Åndå har krönikören i flera krönikor haft så klara åsikter trots att hon aldrig har levt eller träffat någon som levt i ett utanförskapsområde. Aftonbladet – filterbubbla.

Alla vi som inte bor ”där” måste kunna prata om problemen, absolut. Frågan är ju bara vad som händer när det är det enda vi pratar om. 

Jo, risken är att det sprider sig till Dubai. 

Och det vill vi inte, sverigebilden framför allt. Här är allt toppen – cirkulera.

Oksana och hennes familj vågar helt enkelt inte flytta tillbaka till Sverige, för barnens skull. Från vänner i Sverige har Oksana fått höra att barn inte tillåts cykla till skolan och att det ”förekommer mobbing.” 

Rena BRÅ – rapporten från vännerna. Det förekommer även våldtäkter, förnedrande personrån, bötning, obehöriga lärare, kaos lektioner och fabricerade PISA rapporter.

Hon är alltså hemmafru i ett välstädat gay- och kvinnofientligt samhälle. Ett skyddat och tryggt samhälle, för den med rätt kön

Hon – kvinnofientligt – rätt kön – som verkar trivas. Något som inte stämmer.

Vidare så tycker Oksana att Sverige har mycket att lära av Dubai. 

Vad skulle det kunna vara? Hur man bygger höga coola hus, sexfiliga motorvägar eller förarlösa tåg. Nä, bättre då Sverige lär Dubai lite migrationspolitik, gränsbevakning och polisarbete.

Varför kan vi inte ha lite mer amerikansk privatskola och shejkbarn i tråksverige? Haja kalaset när ett shejkbarn fyller år! Rysk störrom i fiskdammen! Sätt förklädet på husan! Goodiebags!

Sluta ironisera. Det ska vara husvagn. Fiskdamm med ”killsaker” till flickorna och ”flicksaker” till pojkarna och alla får med sig ett litet svenskt ekologiskt äpple i en beige goodiebag – tygpåse.

Kära Oksana, problemen i Sverige stavas klasskillnader och segregation. Och för dessa är du en utmärkt symbol. 

Kära Malin, problemen i Sverige stavas misslyckade invandringspolitik, korruption, propaganda och naivitet. Och för dessa är du en utmärkt symbol.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

One thought on “Du är en utmärkt symbol för problemen

  • January 8, 2020 at 8:02 am
    Permalink

    Då har det pangats igen. Pangområdet ifråga har jag växt upp i och har fortfarande kopplingar dit. Den här gången var det en bomb. För några månader sen stod jag och tittade på åtta uppbrunna bilar bara någon kilometer ifrån mitt hem – jaha, då har man blivit med bilbrand också tänkte jag.

    Malin som arbetar åt Aftonbladet har aldrig pratat med en enda person som verkar i ett pangfrekventområde. Hur är det möjligt, hur kan man få deltaga i debatten med den bristande erfarenheten?

    Kanske Malin inte ens har en anhörig eller pratat med en person som blivit rånad eller ofredad. Kanske Malin inte ens upplevt undanträngningseffekter i vård och bostadskön. Jag vägrar köpa den beskrivningen – men om det är sant. Då är tjänsten som nutidskrönikör din – ingen kunde vara mer lämplig att hänga tillsammans med Anders och Jonna.

Leave a Reply