Dödsrunan är redan skriven

Om någon riktigt känd person avlider finns oftast redan artiklar skrivna, så även om någon känd eller okänd SD person begår ett övertramp. Då går larmet inom media och ett väl inövat drev drar igång. Alltifrån klockradion till sena kvällsnyheterna vevar på – om och om igen. Valet i Katalonien och Nordkorea får vackert flytta på sig för nu har SD skrivit ett opassande inlägg. Inte bara media är på tårna utan samma dag finns det även advokater på kö, anmälningar och gråt ut TV. Aldrig annars att det är synd om ett brottsoffer utan snarare brukar medkänslan hamna hos förövaren.

Är det vad våra skjutjärnsjournalister drömde om? Att sitta och skriva spaltmeter efter spaltmeter om vad mer eller mindre kända SD personer Twittrat eller Facebookat. Är det inte lite förnedrande att som kvällstidningarnas ledare ständigt sitta och missa alla scoop och sen plocka billiga poäng och ryggdunkningar på vad någon Twittrat. Material kommer säkert att erbjudas då SD består av människor som inte har passerat politikernas broilerfabrik där det lärt sig att hålla sig undan eller aldrig svara på frågor.

Och vad tror ni alla drevande journalister? Tror ni att folk som kommit fram till att det är så illa ställt i Sverige att man måste rösta på SD plötsligt skulle ändra sig, för en Tweet? En känd journalist (duktig) frågade på sociala medier – vad skulle få dig att gå tillbaka till ditt tidigare parti (från SD)? Men det är lika dumt som att fråga den misshandlade hustrun som valt att lämna sin man om hon kommer tillbaka om han säger förlåt. Det händer inte.

Bara i dagarna har jag fått höra att poliser måste skydda väktare i Göteborg, poliser och väktare måste skydda biljettkontrollanter i tunnelbanan, väktare på akuten och hemska vårdskador pga ”personalbrist”. En apa kan räkna ut vad det handlar om och om så en apa skulle leda SD skulle apan få röster eftersom de andra är dummare än en apa.

Bara en egen erfarenhet. I mitt vackra område vill kommunen bygga tre stora höghus som endast passar byggherren. Alla i närområdet är starkt emot och det kommer initialt att påverka oss lokalt mer än något annat som händer i världen. Endast två partier är emot. Det ena är SD och det andra är L som verkligen inte går att rösta på. Och med enkel journalist och politiker logik så ska jag rösta – nä men bygg det där jävla höghusen, parkeringsplatserna, skugga ner min tomt och skänk bort alla lägenheterna till papperslösa för inte kan jag rösta på ett parti med rasistiska rötter. Då tar jag hellre allt elände.

Men hur var det nu med Facebook kommentaren? Plumpt, ja. Men ändå en viktig bild. Leende polis som tar selfie på en ganska ifrågasatt demonstration – ett bra tidsdokument. Och hur är det nu med åldrar och giltiga asylskäl, ser fram mot att media fortsätter att gräva i detta nu när de har ångan uppe. Fast det lär ju inte hända, nu sitter de och hoppas på att någon annan Twittrar något opassande så att vi kan fortsätta att föra en annan pseudodebatt.

Aftonbladet drog på med 4 artiklar samma dag om veckans viktigaste händelse.

Skärmklipp från Aftonbladet.

 

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply