Halvfullt nyårslöfte

Är glaset halvfullt eller halvtomt? FalskaNyheter har varit lite väl halvtomt och nyårslöftet blev att nu ska det bli halvfullt. Världen ska ses som ljus, människor som ärliga och att de vill gott. Jepp, så ska 2022 mötas.

Efter en försiktig avvaktan kände jag mig nu stark nog att ta tag i nyhetsflödena med min nya halvfulla stil. Jag älskar alla människor. Första jag ser i alternativ media är att First Aid Kit twittrat –

Hej @moderaterna! Fråga gärna innan ni använder vår musik i era kanaler. Vi hade sagt nej. Vi tar kraftigt avstånd från er. Vi tror på ett inkluderande samhälle, och anser att er politik bidrar till motsatsen.”

Men det var väl bra av First Aid Kit. Att ryta till sådär, Lions Roar liksom. Här ska inte någon komma och låna deras cover och här ska inte någon komma tjäna pengar som de gjorde med Volvos reklamfilm. Någon måtta för det vara. Det krävs en moderat för att känna igen en moderat.

Det är också så fint med ett inkluderande samhälle – utan M, SD, KD. Och det är så fint att alla dessa rika kändisar är så inkluderande med arbetarna. Då blir det som att vi också flyger fram och tillbaka till USA och är kompis med Letterman.

Alla är vi knegare, det är renhållningsarbetaren, kassörskan, brevbäraren och Alex och Sigge, Filip och Fredrik, Jan G, Schyffert, Gardell, Kjelle B, Lisa N och allt vad de heter. Vi är alla arbetare, för det vet ni väl? Att SAP betyder Svenska Socialdemokratiska Arbetarpartiet och inte Svenska Artist Partiet.

Det går bra det här, fortfarande halvfullt och i nyhetssurfandet hittas en ny knegare. En som jobbar hårt, jobbar man hårt ska man ha bra betalt. Viktor Banke heter arbetaren och är Sveriges hårdast arbetande advokat, fakturerar mest av alla – TIO MILJONER fakturerar Banke på ett år. Också lite så där klädsamt vänster med öppna gränser och allt.

Tio miljoner skäl till att öppna gränserna. Thomas Bodström var också med på listan över advokater som fakturerar mest. Viktor, Thomas, industriarbetaren, taxichaffisen och förskoleläraren i lycklig symbios. Några fakturerar och några betalar. Vi är alla arbetare, för det vet ni väl? Att SAP betyder Svenska Socialdemokratiska Arbetarpartiet och inte Svenska Advokat Partiet.

Två nyheter på två dagar och lika positiv är jag, ser fortfarande gott i alla människor och inget hycklande och utsugande här inte. Halvfullt var ordet.

Nästa nyhet jag ramlar över är också en sån där fin sak, hur man hjälper varandra. Emma Lennartsson som jobbade med Stefan Löfven, SAP ni vet och som fick sparken efter IT-Skandalen på Transportstyrelsen togs om hand på ett sådant där bra sätt som jag ibland saknar att vi arbetare gör. Hon fick en fallskärm på 1,3 miljoner – det var väl fint.

Och ännu bättre är att hon är förlåten helt och hållet och är åter igen anställd av SAP. Emma har av statsministern Magdalena utsetts till ansvarig för regeringens krisberedskap. Vilken fin krishantering, se vad bra att ha sjyssta vänner. Vi är alla arbetare, för det vet ni väl? Att SAP betyder Sug Arbetaren på Pengar och inte Svenska Socialdemokratiska Arbetarpartiet.

Skål! Nu är glaset tomt. Heltomt, som resten av det här jäv… året. Nio dagar klarade jag, det är väl ändå ganska bra. Väljer att se det som halvfullt.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

One thought on “Halvfullt nyårslöfte

  • January 9, 2022 at 1:22 am
    Permalink

    Att rika kända kändisar är sossar är som att arbetsgivaren går med i facket.

Leave a Reply