Den som ger och tar igen är tjuvens bästa vän

Det är iofs inget nytt. Det är väl så Socialdemokraternas skattepolitik alltid fungerat men presskonferensen om det höga energipriserna med Humle (Damberg) och Dumle (Farmanbar) hade en slags omvänd tvist. Den som tar och ger igen (lite) är tjuvens bästa vän.

Humle och Dumle verkade ha lagt ner mer tid på styling med hårvax, puder, rosa slipsar och skräddarsydda kostymer än på åtgärdsplaner. Journalisterna däremot kör fortfarande vänsterlooken med rufsigt hår och skrynkliga kläder. Kan det aldrig vara lagom i det här jävla landet.

Nå, planen för att mildra elkonsumenternas börda har utvecklats något efter SVT:s tips om att dammsuga på natten. Men inte mycket och som sagt, inte mycket tid kan ha lagts ner. Känns som Humle och Dumle spånat fram detta under senaste besöket hos frissan. En snårig förklaringsmodell, kortvariga stöd och obegripliga regler leder till att några kommer få lite som sedan äts upp av annat – lex pensions hundringarna som man alltid lurar pensionärerna med.

Vi har tillsammans gjort stora investeringar i både arbetskraft och pengar för att tygla våra gemensamma forsar och atomer för att få el.  Socialdemokraterna äger varken forsarna eller atomerna. Det är vårt – ditt och mitt. Sossarna är bara satta att förvalta detta – de äger ingenting.

När man sen dribblar bort sig så att tyskt vansinne sätter svenskt elpris och nedläggning av kärnkraft skapar elbrist – DÅ – då är det inte läge och komma att locka med några tusenlappar som sedan länge och dubbelt upp stulits från svenskarna. Utan då är det avbön, avgång och återbetalning från egna partikassan som gäller, om det kan var till någon ledning. Det blåser snålt sa Humle, vem släckte lampan sa Dumle.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply